Circulaţia pe Aeroportul Henri Coandă, perturbată: Şase curse au fost anulate. Întârzierile depăşesc şi două ore

Unele zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă pot înregistra întârzieri la decolare, determinate în principal de degivrarea aeronavelor, întârzieri care, punctual, pot atinge şi chiar depăşi 120 de minute.

RomaniaTV.net
23 mart. 2018, 07:03
Circulaţia pe Aeroportul Henri Coandă, perturbată: Şase curse au fost anulate. Întârzierile depăşesc şi două ore

UPDATE: Vineri au fost anulate şase curse pe aeroportul Henri Coandă, de lângă Bucureşti, iar întârzierile pot depăşi şi două ore, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Au fost anulate şase curse efectuate de liniile aeriene Pegasus Airlines (pe ruta Bucureşti-Istanbul), Wizz Air (pe rutele Bucureşti-Treviso, Bucureşti-Stockholm, Bucureşti-Pisa) şi Tarom (pe rutele Bucureşti-Cluj-Napoca şi Bucureşti-Chişinău).


UPDATE.  Două curse au fost anulate vineri pe aeroportul Henri Coandă, de lângă Bucureşti, iar întârzierile pot depăşi şi două ore, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Capitala şi 14 judeţe sunt, vineri, până la ora 15.00 sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, viscol şi vizibilitate scăzută.

O cursă Wizz Air, care ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă la ora 7, cu destinaţia Treviso, a fost anulată.

O cursă Pegasus Airlines, de pe ruta Istanbul – Bucureşti, care trebuia să aterizeze pe Henri Coandă la ora 10.30, apoi să decoleze spre Istanbul la ora 11.15, a fost anulată.

O cursă Wizz Air, care trebuia să decoleze la ora 8.00, cu destinaţia Cluj-Napoca, a fost amânată pentru ora 11.30.

O cursă Ryanair, care ar fi trebuit să decoleze spre Timişoara la ora 8.45, a fost reprogamată pentru ora 11.59.

O cursă Turkish Airlines, care ar fi trebuit să decoleze spre Istanbul la 9.55, a fost amânată pentru ora 11.15.

O cursă Tarom, care trebuia să plece spre Praga la ora 10.50, a fost amânată pentru ora 12.07.

Compania de stat CFR a anunţat vineri că peste 40 de trenuri au fost anulate, iar din cauza ninsorii viscolite pe şapte secţii de cale ferată din sudul ţării circulă doar trenuri tractate cu locomotive Diesel.

De asemenea, Autostrada A2 a fost închisă vineri dimineaţă pe tronsonul dintre Bucureşti şi Drajna, pe ambele sensuri de mers, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse.

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, conform programului de zbor. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate în principal de degivrarea aeronavelor, întârzieri care, punctual, pot atinge şi chiar depăşi 40 de minute”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranţă. Infrastructura aeroportuară este operaţională, fiind asigurate condiţiile pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime.

Citeşte şi: ANM: Fenomene METEO severe. TEMPERATURI SCĂZUTE până săptămâna viitoare. Autorităţile sunt în alertă