Circulaţia pe Transalpina, închisă temporar din cauza poleiului

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că circulaţia pe Transalpina este închisă temporar între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza condiţiilor meteo.

08 oct. 2021, 17:04
Circulaţia pe Transalpina, închisă temporar din cauza poleiului

Circulaţia pe Transalpina, închisă temporar din cauza poleiului. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat vineri că circulaţia între Rânca şi Obârşia Lotrului se închide din cauza vremii nefavorabile.

Circulaţia pe Transalpina, închisă temporar din cauza poleiului

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, vineri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei) şi pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

„Precizăm că măsura închiderii temporare a circulaţiei rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”, a transmis CNAIR.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Când şi unde lovesc ninsorile

Reamintim că meteorologii au emis, vineri, o avertizare de vreme deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, în următoarele trei zile. Valorile termice în cursul zilelor vor fi mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

În jumătatea sudică a ţării va ploua pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar sâmbătă şi duminică, mai ales în vest şi sud-vest, transmite ANM.

La munte, în special în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15 – 25 litri/mp, iar izolat în Banat şi Oltenia 30 – 35 litri/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului şi pe litoral, cu viteze de peste 60 – 70 km/h iar local şi în regiunile sud-estice, sudice şi în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45 – 60 km/h.

Citeşte şi Vremea în Bucureşti se răceşte drastic. Week-end cu frig, ploi şi vânt