Circulaţia tramvaielor pe linia 41, blocată din cauza ploii îngheţate

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată duminică, pe ambele sensuri, din cauza ploii îngheţate. RATB a introdus linia naveta de autobuze 641 pentru preluarea calatorilor de pe intreg traseul liniei de tramvaie 41.

RomaniaTV.net
18 mart. 2018, 11:40
Circulaţia tramvaielor pe linia 41, blocată din cauza ploii îngheţate

Tramvaiele pe linia 41 au avut mai probleme din cauza ploii îngheţate şi a poleiului.

Primul blocaj a avut loc în jurul prânzului. „Pe Sos. Virtutii, la Pod Ciurel, sens Piata Presei, un tramvai din linia 41 s-a defectat, cauza este depunerea de gheata pe reteaua de contact. Tramvaiele sunt blocate, pe ambele sensuri. La Pod Ciurel, au ajuns echipajele de interventie, iar cauza este depunere de gheata. La ora 13:25, RATB a introdus linia naveta de autobuze 641, de la capat de linie Piata Presei, iar la ora 13:31, de la capat de linie Ghencea, pentru preluarea calatorilor de pe intreg traseul liniei de tramvaie 41”, potrivit unor mesaje postate de reprezentanţii RATB pe Twitter.

În jurul orei 14.30 circulatia tramvaielor liniei 41 a fost reluată. „Autobuzele vor circula pana se va restabili intervalul de succedare a mijloacelor de transport”, au mai precizat reprezentanţii RATB.

După ora 15, tramvaiele liniei 41 au fost blocate, din nou, pentru aproximativ 35 de minute, din cauza depunerilor de polei pe reteaua de contact, pe Sos. Virtutii, la Pod Ciurel. 

Ploaia îngheţată, un fenomen mai puţin obişnuit, a căzut duminică în Bucureşti. Fenomenul cunoscut şi sub denumirea de „freezing rain” reprezintă un real pericol pentru traficul rutier, dar şi pentru pietoni, avertizează Poliţia. 

Conducătorilor auto li se mai recomandă să adapteze maniera de condus la specificul suprafeței carosabile, să evite frânările și accelerările bruște, să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.

Totodată, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi. Cei angajați în traversarea străzii trebuie să țină cont că distanța de frânare a autovehiculelor se mărește considerabil, în condiții de carosabil alunecos, transmit reprezentanții Brigăzii Rutiere.

 

Prognoza meteo specială pentru Bucureşti. Când începe să ningă

PROGNOZA METEO BUCURESTI, 18.03.2018 ORA 12 – 19.03.2018 ORA 08

Vremea se va răci accentuat. Temperatura aerului va continua să scadă, astfel că minima nopții se va situa în jurul valorii de -5 grade. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie cu depunere
de polei, iar spre seară și la începutul nopții și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în cursul după-amiezii cu viteze în general de 55 km/h, apoi va mai diminua din intensitate.

Atenţie, şoferi! Poliţiştii dau AMENZI conducătorilor auto cu maşini neechipate cu cauciucuri de iarnă

PROGNOZA METEO BUCURESTI 19.03.2018 ORA 08 – 20.03.2018 ORA 08
Vremea va fi deosebit de rece, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -4…-3 grade.
În cursul zilei, trecător se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță, favorizând producerea poleiului.
Noaptea, precipitațiile vor deveni moderate cantitativ și treptat vor predomina ninsorile, astfel până în dimineața zilei de marți se poate depune strat de zăpadă. Vântul va sulfa în general moderat, cu unele intensificări în cursul nopții, de
până la 45 km/h.

PROGNOZA METEO BUCURESTI 20.03.2018 ORA 08 – 21.03.2018 ORA 08
Vremea se va menține deosebit de rece; temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. În cursul zilei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze în jur de 45 km/h.