Circulaţia trenurilor în România, afectată de două accidente petrecute la nivel cu calea ferată

Traficul feroviar din România este afectat de două accidente petrecute la nivel cu calea ferată. Sute de călători vor ajunge cu întârziere la destinaţie. Potrivit CFR Infrastructură, cauza accidentelor este nerespectării semnalelor acurtice și luminoase.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 08:19
Circulaţia trenurilor în România, afectată de două accidente petrecute la nivel cu calea ferată

Primul accident s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Orăștie – Aurel Vlaicu. Trenul internațional 347-2, care circulă în relația Budapesta – București Nord, a surprins şi lovit un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată cu instalație acustică și luminoasă (SAT), situată între stațiile Orăștie și Aurel Vlaicu. 

Potrivit CFR Infrastructură, cauza accidentului este nerespectarea de către conducătorul auto a semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu instalație SAT.

În urma acestui accident, trei trenuri de călători vor ajunge cu întârziere la destinație: trenul internațional 347-2 (77 minute întârziere), R 2038 (65 minute întârziere) și 74-1 (20 minute întârziere).

Al doilea accident s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată, la ieșire din stația CF Malnaș Băi. Trenul internațional 407-2, care circulă în relația Oradea – Brașov, a surprins şi lovit un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată cu instalație acustică și luminoasă (SAT). Trenul urmează să fie reînscris în circulație după înlocuirea locomotivei (avariată în urma impactului) și finalizarea procedurilor întreprinse la locul accidentului, de către organele de anchetă.

Citeşte şi: Trei morţi şi doi răniţi într-un accident feroviar grav în Bacău