Circulaţie îngreunată în Bucureşti: Vezi străzile afectate VIDEO

Traficul rutier în Capitală este din ce în ce mai îngreunat din cauza ninsorii abundente. Vizibilitatea este redusă. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, Andrei Codău, a declarat că, traficul este îngreunat pe arterele Iuliu Maniu, 13 Septembrie, Mihai Bravu, Ştefan cel Mare, Colentina, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii. Şi la ieşirile din Bucureşti pe DN2, DN3 şi DN4 sunt restricţii.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 06:33
Circulaţie îngreunată în Bucureşti: Vezi străzile afectate VIDEO

UPDATE: Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost blocată timp de 20-25 de minute, a declarat purtătorul de cuvânt al RTAB, Brânduşa Raeceanu. După ora 17.00 circulaţia a fost reluată.

UPDATE: Liniile de autobuze 301, 335, 131 şi liniile express 780 şi 783 vor circula după indicaţiile agenţilor de la Poliţia Rutieră şi vor întoarce la Piaţa Presei din cauza închiderii circulaţiei pe DN1 între Bucureşti şi Bărcăneşti, a declarat luni, purtătorul de cuvânt de la RATB, Brânduşa Raeceanu.

UPDATE: Se circulă cu greutate atât pe marile artere, dar mai ales pe străzile secundare din cartiere, unde plugurile nu intră din cauza maşinilor parcate pe margine. Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a făcut un apel către firmele care se ocupă cu deszăpezirea să cureţe şi căile de acces secundare, astfel încât să poată intra maşinile ISU sau ale Salvării, în caz de nevoie.

UPDATE: ATENŢIE! Marile artere din Bucureşti vor fi închise alternativ, după ora 22.00, pentru deszăpezire

UPDATE: Transportul în comun a fost suplimentat cu 20%, în urma solicitărilor. Drumarii se plâng din nou că nu-şi pot face treaba din cauza maşinilor parcate pe carosabil. Pentru a putea curăţa bulevardele, drumarii au apelat la firmele de ridicat maşini.

Pentru bucureşteni, zilele grele de iarnă s-au întors, după ce abia apucaseră să vadă curăţate măcar bulevardele principale. Şi cum a nins aproape toată noaptea, zăpada s-a aşezat peste stratul vechi, îngropând din nou maşinile şi acoperind străzile.

Cele mai mari probleme sunt pe străzile adiacente necurăţate, unde stratul de zăpadă creşte de la o oră la alta din cauza ninsorii. Mulţi conducători auto au rămas blocaţi pe străduţele unde zăpada nu a fost îndepărtată de la ultimele ninsori.

Bulevardele mari şi arterele principale sunt curăţate, însă zăpada se depune la loc cu repeziciune.

Poliţia Rutieră îndeamnă populaţia să foloseasca mijloacele de transport în comun, pentru  a evita blocajele în trafic.

Potrivit lui Codău, tamponările din Bucureşti sunt în limite normale pentru această perioadă şi condiţiile de trafic, nefiind accidente grave sau victime.

La Pod Abator nu funcţionează semafoarele, dar sunt poliţişti care dirijează traficul rutier, a spus Codău.

Acesta aminteşte că A 2 este închisă, iar la ieşirile pe DN 2 sunt restricţii pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar spre DN 3 şi DN 4 sunt restricţii pentru cele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, Andrei Codău avertizează şoferii să nu plece la drum fără să aibă maşina echipată pentru iarnă, cu sistemele de climatizare şi dezaburire funcţionale şi cu geamurile curăţate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a ieşit şi el la control. Edilul se teme deja de gropile care vor apărea dupa ninsori. Sorin Oprescu face un apel la bucuresteni să renunţe, pe cat posibil, la deplasarea cu autoturismele proprii, în favoarea mijloacelor de transport în comun, pentru a facilita o intervenţie cât mai eficientă a operatorilor de deszăpezire.

În acest moment, utilajele se află în teren, dar din cauza aglomeraţiei şi a numărului mare de maşini aflate în trafic, intervenţiile acestora sunt mult îngreunate.

De asemenea, Primarul General îi roagă pe bucureşteni să nu parcheze pe prima bandă de circulaţie şi să nu blocheze căile de acces, astfel încât utilajele să poată acţiona în vederea asigurării accesului în instituţiile publice şi a bunei funcţionări a serviciilor de urgenţă şi a transportului public.

Începând din această seară, o serie de bulevarde vor fi închise alternativ pentru a permite degajarea cât mai eficienta a zăpezii.

ATENŢIE! Marile artere din Bucureşti vor fi închise alternativ, după ora 22.00, pentru deszăpezire