Circulaţie îngreunată pe Valea Prahovei

Nervi întinşi la maximum pe Drumul Naţional 1, către staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Este ultimul weekend din vacanţa de iarnă şi turiştii au dat din nou năvală la munte, iar circulaţia este îngreunată din cauza cozilor kilometrice.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 15:40
Circulaţie îngreunată pe Valea Prahovei

Între staţiunile Buşteni şi Sinaia, o portiune de drum parcursă în mod normal în 10 minute se traversează într-o oră. Şoferii de pe mijloacele de transport în comun sunt exasperaţi de traficul extrem de aglomerat şi spun că abia aşteaptă sfârşitul vacanţei.

Cea mai aglomerată zonă este staţiunea Buşteni, unde sunt multe treceri de pietoni şi nici o variantă de ocolire a oraşului. Nebunia se va repeta duminică, toată ziua, când turiştii se vor întoarce acasă.

Instalaţiile de transport pe cablu din Poiana Braşov, oprite din cauza viscolului

Viscol în mai multe zone din ţară. Din cauza zăpezii de pe carosabil se circulă cu dificultate în Pasul Tihuţa şi în Pasul Gutâi. De asemenea, din cauza vântului puternic instalaţiile de transport pe cablu din Poiana Braşov şi Sinaia au fost oprite.

Mijloacele de transport pe cablu din Poiana Braşov care duc turiştii în Masivul Postăvarul au fost oprite vineri dimineaţa din cauza vântului.

„Turiştii au la dispoziţie teleschiul pe pârtiile Bradul şi Stadion şi telescaunul de pe pârtia Lupului”, a Emil Fărcăşanu, monitor de schi în staţiune.

Condiţiile de schiat sunt foarte bune pe toate pârtiile. Monitorii de schi se aşteaptă din nou în acest weekend la un număr mare de turişti în staţiune, ţinând cont că în acest sfârşit de săptămână se sărbătoreşte Revelionul pe stil vechi.

Şi la Predeal, pe pârtia Clăbucet se schiază foarte bine. ”Vineri dimineaţa mijloacele de transport pe cablu de pe pârtia Clăbucet nu erau oprite pentru că vântul suflă cu o intensitate redusă”, a precizat Laurenţiu Ţiţei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Predeal.