Cirque du Soleil intră în faliment. A acumulat datorii peste un miliard de dolari

Publicat: Marţi, 30 Iunie 2020 20:32 // Actualizat: Marţi, 30 Iunie 2020 20:32 // Sursa: romaniatv.net

Compania canadiană Cirque du Soleil, care a acumulat datorii mari şi este privată de posibilitatea de a susţine reprezentaţii de mai multe luni din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni un acord pentru cumpărarea sa de către acţionarii ei actuali, în cadrul unei restructurări care se desfăşoară sub supravegherea tribunalelor, în vederea vânzării sale la licitaţie, informează AFP.

Acumulând o datorie de peste 1 miliard de dolari americani, compania Cirque du Soleil a cerut să fie plasată sub protecţia tribunalului contra creditorilor săi pentru a putea să se restructureze, anunţând în acelaşi timp un acord pentru achiziţionarea sa de către acţionarii ei actuali, ajutaţi de guvernul din Quebec, în vederea vânzării sale la licitaţie într-un interval de 45 de zile.

Cererea de protecţie în faţa creditorilor trebuie să fie analizată marţi de Curtea Superioară din Quebec. Dacă va fi acceptată, compania va solicita recunoaşterea ei provizorie imediată în Statele Unite, în virtutea capitolului 15 din Legea americană a falimentului.

Acest lucru permite persoanelor care vor să preia compania să se manifeste în acest sens”, a declarat Daniel Lamarre, CEO-ul Groupe Cirque du Soleil. Potrivit acestuia, cinci sau şase grupuri canadiene şi străine s-au arătat interesate de achiziţie.

Guy Laliberte, şi-a anunţat intenţia de a cumpăra compania

La sfârşitul lunii mai, fondatorul şi fostul director de la Cirque du Soleil, Guy Laliberte, şi-a anunţat intenţia de a cumpăra compania, adăugând că doreşte să păstreze sediul general la Montreal şi să păstreze o echipă managerială din Quebec.

În acelaşi timp, acţionarii noştri actuali, cu ajutorul Investissement Quebec”, o divizie a guvernului local, au depus „o propunere de cumpărare”, a precizat Daniel Lamarre. Iar aceştia din urmă dispun de un drept de preempţiune, a precizat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cirque du Soleil datorii faliment Guy Laliberte
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H