Citeşte-ţi sănătatea în propriul păr

Unele boli afectează atât corpul, cât şi părul. Iată un ghid care te va ajuta să faci diferenţa între mituri şi realitate, atunci când vine vorba despre sănătatea părului tău şi sănătatea organismului tău.

RomaniaTV.net
03 ian. 2014, 21:10
Citeşte-ţi sănătatea în propriul păr

1. Par uscat, care se rupe usor

Anumite boli, precum sindromul Cushing – o tulburare a glandelor suprarenale, care cauzeaza producerea in exces a cortizolului -, hipotiroidismul pot conduce la uscarea firului de par, facandu-l casant. Insa deshidratarea parului si a scalpului mai poate fi produsa si de afectiune cronica inflamatorie a scalpului.

Citeşte şi SCHIMBĂRI pe care ar trebui să le faci în noul an ca să fii mai frumoasă şi mai sănătoasă

2. Cruste si scuame pe scalp

De obicei, prezenta unor cruste si scuame la nivelul scalpului poate indica prezenta psoriazisului. Aceste scuame sunt diferite fata de matreata.

HOROSCOP: Cum îţi alegi culoarea părului în funcţie de zodie

3. Par subtire, lins, uscat

Cosmeticele, instrumentele de styling, apa din piscine etc. pot duce la uscarea firului de par si la subtierea acestuia. In acelasi timp, insa, poate fi si un semnal de alarma care indica o tiroida lenesa, mai ales daca de la o vreme simti ca esti din ce in ce mai obosit, iti este frig constant, iei in greutate sau ai un puls scazut.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.