Cîţu, în şedinţa BPN: Am făcut ce a vrut PSD, premierul să nu fie preşedintele PNL! Cum credeaţi că se va termina? Mă voi lupta cu PSD

Preşedintele PNL a avut schimburi dure de replici ân şedinţa în care s-a votat alianţa cu PSD pentru noul Guvern.

22 nov. 2021, 12:18
Cîţu, în şedinţa BPN: Am făcut ce a vrut PSD, premierul să nu fie preşedintele PNL! Cum credeaţi că se va termina? Mă voi lupta cu PSD

Florin Cîţu le-a reproşat liderilor partidului, reuniţi luni în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), că formaţiunea s-a comportat aşa cum a vrut PSD, acceptând inclusiv refuzul social-democraţilor ca preşedintele PNL să nu fie şi şeful guvernului, au declarat surse participante pentru News.ro.

„Acum o săptămână am cerut să începem negocierile cu PSD. Am intrat în impas. PSD a cerut ca premierul sa nu fie presedintele PNL.  Am făcut ce a vrut PSD. Cum credeaţi că se va termina? Imediat au fost accelerate negocierile şi acum avem un program de guvernare şi o listă de ministri! M-am luptat cu populismele şi cu Ludovic Orban şi cu USR şi ma voi lupta şi cu PSD! Provocarea pentru noi este să ne păstrăm identitatea liberală. Atât timp cât ne vom lupta pentru principiile  liberale în această coaliţie, vom ieşi învingători în final”, le-a spus Cîţu liderilor PNL.

Ieşirea lui Florin Cîţu are loc în contextul în care mai mulţi lideri PNL i-au cerut luni demisia după negocierile cu PSD.

Astfel, europarlamentarul PNL Dan Motreanu i-a transmis lui Florin Cîţu că nu mai are nicio autoritate morală în cadrul partidului.

Raluca Turcan îi cere demisia lui Cîţu, după negocierile cu PSD: „V-aţi milogit la Ciolacu pentru a prinde un colţ de pâine!”

”Votul cerut astăzi de Florin Cîţu în Biroul Politic Naţional pentru un guvern în alianţă cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ţine cont de asta în România. Niciunde în lumea această NU îţi poţi încalca atât de repede şi într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susţinut şi promis pentru a te alege preşedinte de partid. Nu este permis!”, a scris Motreanu pe Facebook.

”Este absolut imoral şi neprincipial, şi chiar dacă pentru moment pare singură soluţie pentru un Guvern stabil, că “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulţi te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în faţa lor, şi, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, a mai scris Motreanu în mesjaul pe Facebook.

Rareş Bogdan pregăteşte o lovitură pentru angajaţii din poliţie, armată şi servicii. Liberalul cere plafonarea pensiilor şi creşterea vârstei de pensionare pentru aceste categorii
Şi ministra Muncii, Raluca Turcan, a transmis luni colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvern şi de atitudinea preşedintelui partidului Florin Cîţu, pe care îl acuzăă că spune minciuni şi căruia îi cere să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere. ”E puţin spus că s-a negociat în genunchi”, consideră Turcan.

”Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”îi transmite Tucan lui Cîţu.

Ea mai acuză şi faptul că  preşedintele partidului a negociat doar pentru el şi că nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniştri.
Dan Vîlceanu, impus de Cîţu la Ministerul Fondurilor Europene / Florin Roman, la Digitalizare, senatorul Daniel Cadariu, la IMM-uri 

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, care este şi un apropiat al lui Florin Cîţu, a fost impus, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, care s-a desfăşurat la Vila Lac, pentru a prelua Ministerul Fondurilor Europene, au declarat surse liberale pentru News.ro. Numele vehiculate pentru acest minister au fost Cristian Buşoi şi Marcel Boloş. Şi la Digitalizare va fi Florin Roman, unul din susţinătorii lui Cîţu la Congresul din septembrie, iar Gheorghe Flutur şi-a pus un senator de Suceava, Daniel Cadariu, la miniserul pentru IMM-uri.

MInisterul Afacerilor Externe va fi condus de Bogdan Aurescu, la Interne va fi Lucian Bode şi la Educaţie – Sorin Cîmpeanu. Mnisterul Energiei va fi condus tot de Virgil Popescu. Acestea sunt ministerele cerute de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a rămâne la PNL. La Justiţie va fi Cătălin Predoiu, iar deputatul Florin Roman va fi ministru la Digitalizare. La Ministerul pentru IMM-uri va fi Daniel Cadariu, senator de Suceava. Ministerul Fondurilor Europene va fi preluat de Dan Vîlceanu, apropiatul lui Florin Cîţu. Acesta a fost impus în şedinţa conducerii PNL, şi a câştigat în faţa lui Cristian Buşoi şi Marcel Boloş, variante aflate până la acel moment în discuţie.