Cîţu: La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania

Premierul Florin Cîţu a mulţumit tuturor românilor care au mers şi s-au vaccinat la centrele drive-through din toată ţara.

30 apr. 2021, 16:29
Cîţu: La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania

Cîţu a adăugat că la centrul deschis joi în Piaţa Constituţiiei s-a vaccinat o persoană pe minut şi consideră că avem toate condiţiile să atingem ţinţa de 5 milioane persoane vaccinate până la data de 1 iunie.

„Vreau să le mulțumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată țara. Cu mașina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare.
Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluție este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Bilanţ vaccinare: Peste 20% din populaţia adultă a României s-a imunizat cel puţin cu o doză
Vineri, până la ora 12.00, la centrul drive-through din Piaţa Constituţiei au avut loc 257 de vaccinări, potrivit PMB.

Acest centru s-a deschis joi, de la ora 8.00 şi va funcţiona zilnic până la ora 20.00. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că centrul, care are patru fluxuri, va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie.

De asemenea, Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că „centrele de tip drive- through sunt destinate marilor oraşe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”.
BILANŢ CORONAVIRUS 30 APRILIE 2021. Doar 1600 de cazuri noi şi niciun judeţ în scenariul roşu

 


loading...
Partenerii noștri