Cîţu: „România a fost administrată de o gaşcă de infractori în ultimii ani. Am pornit cu o gaură la buget de 80 de miliarde de lei”

Florin Cîţu a anunţat că datoria publică a României, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, creşte cu doar şapte puncte procentuale, în timp ce în medie datoria publică a țărilor membre UE crește cu 20 procente în 2020. Ministrul Finanţelor susţine, însă, că economia României a pornit cu un "handicap major" deoarece "a fost administrată de o gașcă de infractori în ultimii ani".

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 08:49
Cîţu: „România a fost administrată de o gaşcă de infractori în ultimii ani. Am pornit cu o gaură la buget de 80 de miliarde de lei”

„În medie, datoria publică a țărilor membre UE crește cu 20 puncte procentuale in 2020.
Prin comparație în România datoria publică crește cu DOAR 7 puncte procentuale. Asta deși șocul care a lovit economia globală a lovit cu aceeaşi intensitate şi Romania.
Datoria publică crește pentru că în TOATE țările au crescut deficitele bugetare în urma crizei economice determinata de criza de sănătate”, a precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu: „Am preluat o economie distrusă”

Ministrul Finanţelor a afirmat că, din cauza pandemiei de COVID-19, „criza economică a dus la scăderea veniturilor față de bugetele inițiale, iar criza de sănătate a crescut cheltuielile pentru sănătate și pentru susținerea economie”.

„Același lucru se întâmplă în TOATE țările din lume. Fără excepție. Totuși România este diferită. România a pornit cu un handicap major. A fost administrată de o gașcă de infractori în ultimii ani și din păcate trebuie să plătim pentru ce au furat aceștia”, a precizat Cîţu.

De asemenea, ministrul Finanţelor acuză vechea guvernare PSD-ALDE că a lăsat în urmă facturi neplătite şi datorii.

„Am preluat o economie distrusă, cu facturi în valoare de aproximativ 30 miliarde lei neplatite (!!!) și cu datorii scadente de aproxmativ 50 de miliarde lei (10 miliarde lei peste câteva zile). Adică am pornit cu o gaura la buget de 80 de miliarde lei in 2020, susţine Florin Cîţu.

Cîţu susţine că România are printre cele mai mici creşteri ale datoriei publice din UE

„În aceste condiții am reușit imposibilul.
În Romania am reușit
– să avem un pachet substanțial și printre cele mai eficiente de susținere a economiei, aproximativ 7% din PIB, – bani care nu erau în buget la începutul anului
– să avem CEA MAI MICA creștere e deficitului bugetar din UE
– să avem printre cele mai mici creșteri ale datoriei publice din UE

Ministrul Finanţelor ameninţă PSD. „Voi demasca în continuare toate ilegalitățile făcute de Dragnea”

„Așa cum v-am promis, și cum am făcut până acum, voi demasca în continuare toate ilegalitățile făcute de Dragnea, Ciolacu, Grindeanu zis și OUG13,  Olguta Vasilescu etc în ultimii ani. Bineînțeles că asa cum am procedat și până acum toate rapoartele de control merg la instituțiile statului responsabile pentru anchetarea furtului din banul public”, a conchis Cîţu.

PSD, reacţie virulentă după acuzaţiile lui Florin Cîţu. „M-am săturat să văd un ministru incapabil. Dacă nu puteţi, plecaţi”