PSD, reacţie virulentă după acuzaţiile lui Florin Cîţu. „M-am săturat să văd un ministru incapabil. Dacă nu puteţi, plecaţi”

Senatorul PSD Radu Ștefan Oprea i-a transmis lui Florin Cîţu să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia economică în care se află România şi i-a acuzat pe guvernanţii liberali că sunt "preocupați doar ca alegerile generale să aibă loc cât mai repede, în detrimentul sănătății publice". Reacţia parlamentarului social-democrat vine după ce ministrul Finanţelor a acuzat PSD că a distrus economia.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 06:25
PSD, reacţie virulentă după acuzaţiile lui Florin Cîţu. „M-am săturat să văd un ministru incapabil. Dacă nu puteţi, plecaţi”

„Senatorul #PSD Stefan Radu Oprea: “M-am săturat de minciunile lui Cîțu!

M-am săturat să văd un ministru incapabil cum încearcă disperat să scape de responsabilitatea ratingului de țară. Acum vine cu o fumigenă și, ce să vedeți, de vină este PSD pentru că dezbate noul program de guvernare.
Nu, dle. Cîțu, de vină este guvernul pe care îl reprezentați și care s-a împrumutat fără măsură. Creșterea exorbitantă a datoriei, lipsa măsurilor care să sprijine economia și locurile de muncă sunt cauzele reale pentru care ratingul de țară este amenințat. Criteriile care se evaluează sunt capacitatea de plată a datoriilor, calitatea măsurilor luate, politica economică actuală, adică performanța guvernării Orban.
Sunteți la guvernare de 11 luni, incapabili să gestionați treburile țării, preocupați doar ca alegerile generale să aibă loc cât mai repede, în detrimentul sănătății publice.
Dle. Cîțu, am lăsat țara stabilă din punct de vedere economic, ratingul de țară a fost reconfirmat în ciuda declarațiilor panicarde pe care le făceați atunci din Parlament. Sunteți ministrul Finanțelor Publice și ar trebui să vă faceți treaba în conformitate cu fișa postului. Dacă nu puteți, plecați și lăsați locul unor oameni responsabili și profesioniști, care să gestioneze corect treburile țării”, se arată într-un mesaj publicat de PSD pe pagina de Facebook.

Senatorul #PSD Stefan Radu Oprea: “M-am săturat de minciunile lui Cîțu! M-am săturat să văd un ministru incapabil cum…

Posted by Partidul Social Democrat on Monday, October 19, 2020

De asemenea, PSD l-a acuzat pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, că a împrumutat în 11 luni peste 85 de miliarde de lei.

PSD, acuze de gravitate EXTREMĂ aduse lui Cîţu: „Guvernul care a împrumutat pe 100 de ani! Cîţu e un şarlatan!”

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a dat vina luni pe PSD pentru situația economică actuală a României, acuzându-i pe social-democrați că ceea ce au propus ei în Programul de guvernare este o „crimă cu premeditare” și invitându-l pe Marcel Ciolacu să participe la discuţiile cu agenţiile de rating, pentru a explica măsurile pe care le propune. Reamintim că Fitch și Moody’s vor prezenta raportul privind ratingul suveran la finalul acestei luni, iar Standard& Poors are ca termen 4 decembrie, cu două zile înainte de alegeri.

Florin Cîţu, schimb dur de replici cu PSD: „Marcel Ciolacu, veţi plăti TOŢI pentru distrugerea economiei!”


loading...