Ciucă, despre candidatura lui Mircea Geoană la prezidenţiale din partea PNL: Este un scenariu cu o foarte, foarte mică probabilitate

La ultimul sondaj de opinie, mulţi dintre votanţii PNL au susţinut varianta cu Mircea Geoană candidat la prezidenţiale, însă liderul liberalilor râde de această variantă.

03 feb. 2024, 21:10
Ciucă, despre candidatura lui Mircea Geoană la prezidenţiale din partea PNL: Este un scenariu cu o foarte, foarte mică probabilitate

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă susţine că, din postura de şef al Armatei, a lucrat foarte bine cu adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană. Totuşi, candidatura lui Mircea Geoană, fost lider PSD, din partea PNL la alegerile prezidenţiale ”este un scenariu cu o probabilitate foarte, foarte mică”, susţine liderul PNL.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum a lucrat, ca şef al Armatei, cu secretarul general adjuncr al NATO, Mircea Geoană.

Sondaj INSCOP: care sunt preferinţele românilor în ce priveşte preşedintele. Mircea Geoană, pe locul doi în preferinţele votanţilor PNL, 18% din electoratul AUR o preferă pe Şoşoacă lui Simion
”Foarte bine. Şi comunic cu domnul Mircea Geoană de fiecare dată pe probleme care vizează aspectele legate de securitate. Este o relaţie pe care o respect şi o voi respecta întotdeauna”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă se aşteaptă ca Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Este decizia dumnealui”.

Cât despre varianta ca PNL să susţină candidatura lui Geoană la prezidenţiale, Nicole Ciucă a replicat: ”Răspunsul este unul singur: PNL va susţine un membru al PNL”.

Întrebat dacă Mircea Geoană poate deveni membru PNL, apoi candidat la prezidenţiale, Nicolae Ciucă a comentat: ”Eu cred că este un scenariu cu o foarte, foarte mică probabilitate”.

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9%, Diana Şoşoacă – 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. În varianta în care ar candida şi liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, Geoană ar obţine 24,6% din voturi, Marcel Ciolacu – 15,1%, Diana Şoşoacă – 14,8%, urmată de Nicolae Ciucă, Victor Ponta şi George Simion.

Marcel Ciolacu, întrebat despre o candidatură la prezidenţiale din partea PSD a lui Mircea Geoană: Dacă vrea cineva, să mă caute, am acelaşi număr de telefon

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, chestionat despre o invitaţia a lui Mircea Geoană la o competiţie în partid pentru alegerile prezidenţiale că în cazul în care acesta doreşte acest lucru, atunci să vină să îl caute şi a adăugat că are acelaşi număr de telefon. El a adăugat că, potrivit statutului actual, Geoană nu poate participa la o competiţie internă în partid pe această temă.

„Păi cum să participe? Conform statutului actual, nu poate participa, că domnul Geoană a plecat, şi-a făcut partid. Să-l invit eu să vină înapoi? Dacă vrea să vină, să ne caute. Eu sunt ori la Palatul Victoria, ori în Kiseleff. Foarte puţin timp sunt pe acasă. Deci, dacă vrea cineva, să mă caute, am acelaşi număr de telefon de când a apărut telefonia mobilă. Adevărat cu fluctuaţii de mesaje. Când apare la doamna Şoşoacă pe Facebook, îmi vin mai multe mesaje, pe urmă îl mai uită lumea, dar nu îl schimb”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat dacă are de gând că-l invite pe Mircea Geoană să participe la competiţia internă din PSD pentru candidatura la prezidenţiale, miercuri la Parlament.

Sorin Grindeanu, despre candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale: ”Dacă vrei să fii candidatul PSD trebuie să vii la partid”
Pe 12 ianuarie, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a declarat, chestionat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, că are o treabă foarte importantă de făcut în momentul de faţă la NATO şi consideră că în acest an va fi pentru România, din punct de vedere politic şi electoral, „cea mai importantă scadenţă electorală din ultimii 25 de ani”.