Ciucă, la Camera de Comerţ Americană: La următoarea activitate o să îl trimit pe ION. Ce spune de rocada cu Ciolacu

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că nu există altă soluţie decât păstrarea în continuare a stabilităţii politice în România şi a făcut glume cu "Ion".

23 mart. 2023, 21:14
Ciucă, la Camera de Comerţ Americană: La următoarea activitate o să îl trimit pe ION. Ce spune de rocada cu Ciolacu

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că la viitoarea întâlnire cu membrii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham) îl va trimite pe consilierul său onorific – inteligenţa artificială ION.

Premierul a participat la Adunarea Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), unde a vorbit şi despre domeniile IT&C, tehnologie şi cercetare-dezvoltare.

Ciucă are un nou consilier. ION este un robot cu AI care va scana postările și va număra „like-urile” în interes public

„Am să fac în aşa fel încât data viitoare, la următoarea activitate AmCham, o să îl trimit pe ION. Sper ca până atunci să termine de acumulat, de învăţat şi să participe la astfel de activităţi. Am o foarte mare încredere. Este un proiect al tinerilor români, l-am asumat cu toate glumele, îl voi asuma şi a doua oară şi a treia oară, pentru că este un proiect al românilor, al cercetătorilor români în domeniu. A fost o idee excepţională şi am încredere că ea va produce efecte. Ca atare, doar prin acest exemplu, potenţialul nostru în IT&C, în inteligenţă artificială şi în cercetare-dezvoltare sunt oportunităţi de asemenea, doamnelor şi domnilor investitori, membri ai AmCham, unde vă aşteptăm cu mare încredere”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă l-a prezentat pe 1 martie, la Palatul Victoria, pe ION – ‘consilier onorific’ care foloseşte inteligenţă artificială, un proiect dezvoltat de către cercetătorii români.

Nicolae Ciucă: Nu avem altă şansă decât să luptăm în continuare pentru această stabilitate politică

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că nu există altă soluţie decât păstrarea în continuare a stabilităţii politice în România, iar reformele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au fost asumate de ţara noastră în momentul cel mai oportun.

„Nu avem altă şansă decât să luptăm în continuare pentru această stabilitate politică, să păstrăm această platformă prin care putem să asigurăm evoluţia economică a ţării noastre. PNRR – în momentul de faţă nu s-ar fi ajuns să se discute de cererea de plată numărul 3 dacă nu exista acest angajament şi dacă nu exista convingerea noastră că PNRR este instrumentul prin care putem să aliniem două obiective importante, cel al reformelor şi cel al investiţiilor. (…) PNRR, reformele din PNRR, OCDE, standardele din OCDE au fost asumate în momentul cel oportun din punctul meu de vedere şi cred că este linia prin care ţara noastră poate să spere că se va înscrie în acest club al ţărilor care îşi doresc dezvoltare, îşi doresc libertate, îşi doresc toate valorile lumii democratice şi poate, la rândul ei, odată ce ajunge în acest club, să continue şi să aibă potenţial să ajute mai mult şi Republica Moldova şi celelalte ţări partenere cu care noi avem relaţii, atât în interiorul Uniunii Europene, cât şi în interiorul NATO”, a spus premierul la Adunarea Generală Anuală a Membrilor Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

Robotul ION, consilierul premierului Ciucă, „tras de urechi” de reprezentanții Primăriei comunei Ciugud

Acesta a adăugat că România este o ţară care are un mare potenţial de investiţii, iar într-o evaluare de anul trecut, nivelul de atractivitate pentru investitori în România a fost clasificat pe poziţia 16 din 32 de ţări.

„Deci, suntem o ţară care oferă şi predictibilitate. Aveţi aici ambii lideri ai partidelor politice care formează majoritatea parlamentară şi guvernamentală, care îşi asumă să ia măsurile necesare şi să asigure cadrul de stabilitate fiscală şi cu toţii am păstrat deschis acest dialog atunci când am luat măsuri. Ştiţi foarte bine că am declarat că Guvernul este unul orientat pro-business, este un Guvern care îşi doreşte să atragă investiţii, care sprijină investiţiile”, a mai spus Nicolae Ciucă.