Ciucă: Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, convoc Biroul permanent al Senatului

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a anunţat, marţi, că va convoca Biroul permanent al forului legislativ pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în condiţiile în care legea pensiilor speciale, retrimisă în Legislativ după decizia CCR, trebuie modificată "cât mai repede".

08 aug. 2023, 10:10
Ciucă: Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, convoc Biroul permanent al Senatului

Nicolae Ciucă a anunțat că va convoca Biroul permanent al Senatului pentru a modifica ”cât mai repede” legea pensiilor speciale așa cum a stabilit CCR.

”Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale.

Citește și: Marcel Ciolacu ameninţă cu demisia şi anticipatele, dacă PNL nu susţine programul de austeritate: „Îmi depun mandatul şi mergem la alegeri. Am răbdarea mea!”

Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale.

Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene”, a anunțat președintele Senatului, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Citește și: Marcel Ciolacu, primul atac la adresa lui Ciucă: „România nu poate fi un off-shore. Marea problemă este fondul, tot timpul am mermelit-o!”

Săptămâna trecută, CCR a decis să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale. Curtea Constituţională a publicat luni motivarea deciziei prin care a fost retrimisă în Parlament legea.