Ciucă: Rectificarea bugetară e una pozitivă. În cursul săptămânii viitoare, ea va fi pusă în transparenţă la MFP

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că rectificarea bugetară va fi pusă în transparenţă de către Ministerul Finanţelor undeva în cursul săptămânii viitoare. El a vorbit şi despre compensarea preţurilor la energie şi a precizat că, până în prezent, furnizorii nu au trimis facturile pentru a vedea preţul compensării pe luna aprilie, iar astfel să poată fi finalizată rectificarea şi în funcţie de cifrele acestei luni.

06 aug. 2022, 13:06
Ciucă: Rectificarea bugetară e una pozitivă. În cursul săptămânii viitoare, ea va fi pusă în transparenţă la MFP

Proiectul rectificării bugetare va fi pus în transparenţă, săptămâna viitoare, de către Ministerul Finanţelor, a anunţat sâmbătă prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„Rectificarea este una pozitivă. Aici doresc să subliniez că în cursul săptămânii viitoare ea va fi pusă în transparenţă la Ministerul Finanţelor. Sunt aspecte care ţin, aşa cum au solicitat şi o parte dintre reprezentanţii autorităţilor locale, de continuare programelor deja aflate în derulare, care au fost momentan oprite din cauza acestei creşteri de preţuri la materialele de construcţii şi inexistenţa fondurilor de cofinanţare. Este un aspect care a fost luat în calcul, la revizuire, la nivelul Ministerului Finanţelor.

Citeşte şi: Guvernul le recomandă românilor să fie cumpătaţi: „Estimările Băncii Mondiale arată că până în 2030, continuând acest ritm, România poate să-şi asigure peste cinci la sută creştere economică în fiecare an

În momentul în care vom avea toate datele legate de ceea ce trebuie să facem în continuare pe partea de compensare a preţurilor la energie, după ce avem o lună închisă, luna aprilie, pentru că nu am putut să finalizăm toate aceste demersuri ale rectificării pentru că dorim să vedem cât ne costă compensarea pe luna aprilie, furnizorii nereuşind să ne dea, până în acest moment, facturile să putem să închidem o lună completă”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat sâmbătă la sediul Consiliului Judeţean Vrancea cum va fi rectificarea bugetară pentru unităţile administrativ-teritoriale.

Citeşte şi: Salarii mai mari pentru anumiţi angajaţi din august. Anunţ de ultima oră al ministrului Muncii