Ciuhandu, despre documentele falsificate: E o treabă care priveşte DNA

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, joi, referitor la cazul în care firma Confort Construct a prezentat la Arad două documente care ar fi fost falsificate şi despre care susţinea că erau emise de Primăria Timişoara, că "este o treabă care priveşte Primăria Arad şi DNA".

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 14:06
Ciuhandu, despre documentele falsificate: E o treabă care priveşte DNA

„Este o treabă care priveşte Primăria Arad şi DNA”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Ciuhandu, fără a dori să facă alte precizări.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, a declarat că Primăria Arad a solicitat, la sfârşitul anului trecut, municipalităţii din Timişoara să confirme că două documente cu care firma Confort Construct s-a prezentat la două licitaţii la Arad sunt emise de Primăria Timişoara.

Este vorba despre o recomandare pentru o lucrare făcută la Timişoara şi un proces-verbal la o altă lucrare.

Potrivit lui Boncea, firma Confort Construct a depus cele două documente ca şi cum ar fi fost emise de Primăria Timişoara.

„Noi am dat doar un răspuns Primăriei Arad cum că aceste acte nu au fost emise de Primăria Timişoara, mai departe Primăria Arad a urmat să sesizeze instanţa”, a spus Boncea.

El a afirmat că instituţia nu a sesizat Poliţia în acest caz şi nici poliţiştii nu au cerut documente de la Primărie legate de această firmă.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Andreea Cinteză, a declarat că instituţia nu a fost sesizată cu privire la actele respective.

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, declara, la începutul lunii ianuarie, că semnătura i-a fost falsificată în două scrisori de recomandare prezentate de firma Confort Construct la o licitaţie organizată de Primăria Arad pentru construirea unor piste de biciclişti şi reabilitarea unui pasaj rutier.

Licitaţia a vut loc în vara anului trecut, iar după depunerea dosarului de către firma Confort Construct, Primăria Arad a transmis o solicitare Primăriei Timişoara pentru verificarea autenticităţii documentelor, pentru că cele prezentate erau în fotocopii. Ulterior, Primăria Timişoara a semnalat că semnăturile primarului Ciuhandu şi a şefului Direcţiei de Drumuri şi Transporturi ar fi fost falsificate pe scrisorile de recomandare.

În februarie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, procurorul Flavius Chiş, declara ca instituţia s-a sesizat din oficiu în acest caz.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul documentelor care ar fi fost falsificate. Este un caz cu autori necunoscuţi şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisurii oficiale”, declara procurorul.

Joi, poliţiştii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de licitaţiile la care a participat firma Confort Construct din Timişoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţionari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Confort Construct la o licitaţie organizată în Arad.

„Procurorii arădeni s-au autosesizat la vremea respectivă, iar acum probabil că au extins cercetarea pentru că solicitarea a fost pentru copii de pe toate documentele de la licitaţiile la care a participat firma Confort Construct. În momentul de faţă avem câteva contracte semnate cu această firmă, unul dintre ele vizând întreţinerea unor străzi din municipiul Arad”, a declarat Drăghici.

Conform acesteia, la sediul Primăriei Arad s-au prezentat numai poliţişti, nu şi procurori, nefiind vorba despre o percheziţie a DNA.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara că documente legate de aceeaşi firmă au fost solicitate de poliţişti şi altor administraţii din ţară care au contracte cu societatea.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, la rândul său, că sunt ridicate acte de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, nefiind vorba despre percheziţii.

„Cu referire la informaţiile apărute în mass-media în cursul zilei de 29 martie 2011 privind percheziţii efectuate de procurorii DNA la Arad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări: Nu este vorba de efectuare de percheziţii, ci de ridicare de documente de la Primăria Arad şi de la Consiliul Judeţean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare”, arată DNA într-un comunicat de presă.