Ciuhodaru şi-a instalat oamenii. Vasile Cepoi, numit oficial secretar de stat la Sănătate

Primul-ministru Emil Boc a semnat joi decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Numirea a fost făcută prin modificarea organigramei ministerului, înfiinţându-se un al treilea post de secretar de stat, special pentru Cepoi. Atât el cât şi Andrei Georgescu, desemnat oficial ieri drept succesor al lui Arafat în funcţia de subsecretar de stat, au fost propuşi la minister de Tudor Ciuhodaru (UNPR).

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 08:09
Ciuhodaru şi-a instalat oamenii. Vasile Cepoi, numit oficial secretar de stat la Sănătate

Noul secretar de stat în MS Vasile Cepoi a declarat, joi, că nu există nicio spaimă în cazul implicării privaţilor în sistemul de urgenţă, pentru că nu este vorba de privatizarea acestuia, precizând că şi-a asumat răspunderea să coordoneze legea şi va începe discuţiile probabil săptămâna viitoare.

„Accesul privatului pe piaţă va fi foarte bine reglementat, vor exista standarde de calitate şi de cost, iar introducerea acestuia poate dezvolta concurenţa, dar una reală, în termenii stabiliţi de către Ministerul Sănătăţii”, a spus secretarul de stat citat de MEDIAFAX.

El a adăugat că noua lege trebuie dezbătută de profesionişti şi este foarte necesară evaluarea riscurilor, dar acestea pot fi cuantificate numai din dezbatere publică.

„Trebuie să corectăm acolo unde nu merge. Vom face dezbateri adevărate la care vor fi invitaţi profesioniştii. Noua lege necesită evaluarea riscurilor, iar acestea rezultă numai din dezbatere publică”, a precizat Vasile Cepoi.

Vasile Cepoi a ocupat până în prezent funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, fiind propus pentru funcţia de la minister de către deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, şeful UPU Iaşi.

După plecarea lui Raed Arafat, Ciuhodaru a fost numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, în urma unei discuţii la Cotroceni cu preşedintele Băsescu, discuţie în timpul căreia afirmă că „i s-a cerut un CV”.

Ciuhodaru a fost ieri la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă, precizând că posturile lor vor fi stabilite de primul-ministru.

Tot ieri, medicul Andrei Georgescu a fost numit în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, post rămas vacant după demisia lui Raed Arafat. Georgescu este fostul şef al UPU de la Spitalul Universitar Bucureşti.

Funcţie cu dedicaţie

Guvernul a suplimentat, miercuri, numărul posturilor de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, de la două la trei astfel de funcţii, pentru a permite instalarea la minister a medicului Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi. O astfel de funcţie este remunerată cu 4.800 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a arătat că suplimentarea numărului de posturi a fost aprobată prin hotărâre propusă de ministrul Sănătăţii.

Decizia prin care Vasile Cepoi va ocupa postul de secretar de stat urmează să fie semnată de premierul Emil Boc. Noul secretar de stat va coordona în mod direct, alături de ministru, procesul de reformă în sistemul de sănătate.

Numirea lui Cepoi la Ministerul Sănătăţii a fost convenită în întâlnirea de miercuri, de la Guvern, dintre premierul Emil Boc şi doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi consilier onorific în minister, întâlnire la care ministrul Ladislau Ritli (UDMR) nu a fost prezent.

Până la acest moment, organigrama Ministerului Sănătăţii a inclus două posturi de secretar de stat, ambele ocupate de către profesorul Adrian Streinu-Cercel şi, respectiv, Cristian Irimie.