Ciuhodaru vrea o lege privind siguranţa şoferilor de taxi. Butonul de panică e o soluţie

Deputatul UNPR de Iaşi Tudor Ciuhodaru a anunţat că va depune, luni, în Parlament un proiect de lege care vizează creşterea siguranţei în activitatea de taximetrie, prin dotarea maşinilor cu butoane de panică şi asigurarea unui geam securizat care să delimiteze şoferul de clienţi.

RomaniaTV.net
09 mart. 2012, 18:54
Ciuhodaru vrea o lege privind siguranţa şoferilor de taxi. Butonul de panică e o soluţie

Tudor Ciuhodaru a declarat, vineri, că va depune, luni, la Camera Deputaţilor un proiect de lege vizând siguranţa şefrilor de taxi, el recunoscând că a luat decizia susţinerii proiectului după ce, joi, un şofer de taxi din Iaşi a fost înjunghiat în maşină de către o clientă.

„Voi depune la Camera Deputaţilor un astfel de proiect, care să vizeze dotarea autoturismelor cu butoane de panică şi cu geamuri securizate care să delimiteze spaţiul şoferului de cel al clienţilor. Toate aceste dotări vor figura la cheltuieli deductibile dacă proiectul va fi adoptat”, a afirmat Tudor Ciuhodaru.

El a mai spus că a discutat cu reprezentanţi ai Camerei Taximetriştilor, aceştia invocând faptul că în România nu există sisteme de protecţie care să-i protejeze pe şoferii firmelor de taximetrie.

„Cazul de la Iaşi, când un şofer de taxi a fost înjunghiat la gât de către o clientă, este doar unul dintr-o serie lungă de astfel de incidente. E important să existe un buton de panică. Astfel, apariţia unei agresiuni poate fi sesizată rapid atât la dispeceratul firmei, cât şi la numărul de urgenţe 112”, a adăugat deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru.

Joi dimineaţă, un taximetrist din Iaşi în vârstă de 53 de ani a fost înjunghiat cu un cuţit în gât de către o clientă, la finalul cursei. Bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi se află în afara oricărui pericol. Agresoarea, o tânără de aproximativ 25 de ani, este căutată în continuare de Poliţie.


loading...