Ciuperci pane, o rețetă delicioasă de post. Se prepară rapid și se mănâncă pe nerăsuflate

Ciuperci pane de post, o gustare ideală în această perioadă. Rețeta este extrem de simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

25 mart. 2024, 14:53
Ciuperci pane, o rețetă delicioasă de post. Se prepară rapid și se mănâncă pe nerăsuflate
Rețetă de ciuperci pane de post

Postul Paștelui este perioada ideală în care să-ți „cureți” sufletul, dar și organismul. Această rețetă de ciuperci pane e perfectă dacă ții post. Multe persoane întâmpină dificultăți în ceea ce privește alcătuirea meniului de post, dar există o multitudine de rețete care merită încercare, fiind ușoare și rapide.

Citește și: Alimentul dulce pe care Biserica nu-l interzice în Postul Paştelui, dar medicul Mihaela Bilic spune că ar trebui să renunțăm urgent la el

Aceste ciuperci pane sunt o gustare delicioasă și sățioasă. Rețeta e simplă, necesită puține ingrediente, iar rezultatul este delicios.

Ciuperci pane – ingrediente:

  • 500 gr ciuperci
  • o linguriță sare
  • ulei pentru prăjit
  • 60 gr făină
  • piper
  • pesmet
  • 150 ml apă minerală

Mod de preparare

Se spală foarte bine ciupercile și se îndepărtează codițele, apoi se lasă la uscat pe un șervețel de hârtie. Între timp se amestecă, într-un bol, făina, sarea, piperul și apa minerală, până se obșine o compoziție omogenă.

Citește și: Salamul FALS din legume, de trei ori mai scump decât un salam adevărat. Câți bani trebuie să scoată din portofel românii care poftesc la carne în Postul Paștelui

Într-un alt bol se pune făină, iar în altul pesmet. Ciupercile se trec, pe rând, prin făină, prin compozișia de pane și apoi prin pesmet.

Ciupercile se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins și se prăjesc până devin aurii. După ce sunt gata, se pun pe un șervețel de bucătărie și se servesc călduțe.