Preşedintele CNAS: Angajaţii din Apărare, Interne şi Justiţie îşi vor primi cardurile de sănătate în curând

CARD DE SĂNĂTATE. Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat luni, într-o conferință de presă, că într-un timp "extrem de scurt" își vor primi cardurile de sănătate și asigurații Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ).

04 mai 2015, 14:05
Preşedintele CNAS: Angajaţii din Apărare, Interne şi Justiţie îşi vor primi cardurile de sănătate în curând

CARD DE SĂNĂTATE. „Știind că OPSNAJ are asigurați în toată țara, cardurile pentru asigurații din țară le vom da la casele județene tocmai pentru a scurta drumul asiguraților și a ajunge cât mai repede în posesia lor. Îi asigur pe asigurații OPSNAJ că își vor primi cardurile într-un timp extrem de scurt”, a precizat Ciurchea, potrivit Agerpres.

PROBLEME în sistemul sanitar. Bolnavii, trimişi acasă de medici din cauza cardului de sănătate

El a reamintit că, începând cu data de 1 mai, instrumentul de validare a serviciilor medicale este cardul și a precizat că vor beneficia gratuit de servicii medicale și după această dată asigurații care nu au intrat în posesia acestuia.

CARD DE SĂNĂTATE.„Dacă cineva nu a intrat în posesia cardului și sunt aproximativ 3% din numărul total de carduri care au fost tipărite și nu au ajuns la pacienți, acești pacienți nu trebuie să își facă nicio grijă, pentru că vor primi servicii medicale. Atât timp cât la introducerea datelor în sistem acel cetățean are cardul emis, înseamnă că îndeplinește toate condițiile de a primi servicii medicale. La fel și furnizorul care le acordă are dreptul să își încaseze contravaloarea. Ai card, îl folosești. Nu ai card din diverse motive și ai nevoie de un serviciu medical, îl primești. Acel serviciu medical va fi decontat”, a susținut președintele CNAS.

Probleme cu CARDUL DE SĂNĂTATE în jumătate de ţară

El a subliniat că serviciile acordate fără card sunt monitorizate separat de CNAS.