Clădirile din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR. Lista actualizată

Primăria Capitalei a publicat pe 9 februarie 2016 lista actualizată a imobilelor încadrate în diferite clase de risc seismic. Potrivit acestei liste, 181 de clădiri din Bucureşti sunt considerate PERICOL PUBLIC în caz de cutremur, în timp ce alte 176 au un RISC RIDICAT de prăbuşire.

10 feb. 2016, 12:01
Clădirile din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR. Lista actualizată

Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic cuprinde 181 imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public şi 176 imobile încadrate în clasa I de risc seismic, cu risc ridicat de prăbuşire în caz de cutremur, dar care nu prezintă pericol public.

Alte 306 imobile sunt încadrate în clasa II de risc seismic, care sub aspectul cutremurului pot suferi degradări structurale majore, iar 90 de imobile sunt încadrate în clasa III de rism seismic, care sub efectul cutremurului pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranţa structurală.

CITEŞTE ŞI Gheorghe Mărmureanu, despre MARELE CUTREMUR: Va fi HAOS, oamenii nu sunt pregătiţi VIDEO

Cinci clădiri se află pe lista imobilelor încadrate în clasa IV de risc seismic. Aici se încadrează toate construcţiile la care răspunsul seismic aşteptat este similar celui obţinut la construcţiile proiectate pe baza prescripţiilor în vigoare.

Numărul imobilelor încadrate în categorii de urgenţe, conform normativului P100-92, dar neîncadrate în clase de risc seismic corespunzător este de 1591.

Iar numărul imobilelor neîncadrate în categorii de urgenţe sau în clase de risc seismic este de 146.

Pe lista clădirilor consolidate se află doar 71 de imobile.

CONSULTĂ LISTA ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Capitală