Clanul Corduneanu şantaja videochatiste cu plata în criptomonede

Interlopii români se adaptează vremurilor moderne şi cer plata în monedă virtuală, o investiţie care s-a dovedit extrem de profitabilă în pandemia de coronavirus.

07 ian. 2021, 10:59
Clanul Corduneanu şantaja videochatiste cu plata în criptomonede

Clanul Corduneanu ţine pasul cu vremurile. Bogdan Corduneanu, 37 de ani, unul dintre membrii importanți ai clanului de interlopi din Iași, a fost reţinut miercuri, 23 decembrie, după ce a încercat să şantajeze un tânăr de 21 de ani, cerându-i să îi dea bani în monedă virtuală, a informat Ziarul de Iași. Potrivit portalului instanțelor din România, Corduneanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bogdan Corduneanu, reținut de Poliţie pentru șantaj după mai multe ameninţări la adresa unui tânăr

Clanul Corduneanu nu se dezminte nici la sfârşit de an. Unul dintre membrii de vază ai acestuia, cunoscutul Bogdan Corduneanu (37 de ani), a fost reţinut ieri după ce a încercat să şantajeze un tânăr de 21 de ani, cerându-i să îi dea bani în monedă virtuală, echivalent cash.

Corduneanu ar fi „ajutat” un alt tânăr, tot de 21 de ani, care a cerut bani unui amic, drept cotă-parte dintr-o activitate de videochat întreprinsă de prietena lui. Corduneanu şi celălalt tânăr sunt acum cercetaţi pentru şantaj. “Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că doi bărbaţi de 37, respectiv 21 de ani, ar fi ameninţat cu acte de violenţă şi ar fi intimidat un alt tânăr de 21 de ani, pentru a le remite bani, respectiv echivalentul în monedă virtuală, o monedă despre care autorităţile nu au dat amănunte.

La data de 22 decembrie, poliţiştii au depistat în flagrant delict pe tânărul de 21 de ani, bănuit de comiterea faptei, după ce ar fi luat de la persoana vătămată 8.200 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, iar în activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

BZI: Bogdan Corduneanu a vrut să facă pace între două lesbiene

Surse din cadrul anchetei au precizat că Bogdănel Corduneanu a ajuns să fie ridicat de mascați după ce ar fi intervenit într-un conflict iscat între două videochatiste. Mai precis, povestea începe când două tinere s-au apucat să facă videochat împreună, cu acordul iubiților lor. După o vreme, una dintre tinere a renunțat la colega ei și a făcut videochat pe cont propriu. Ulterior, prietenul fetei care a rămas fără parteneră a vrut să se răzbune și i-ar fi cerut fostului partener să-i plătească câteva mii de euro. Pentru a primi acești bani, tânărul care a ajuns în arest a apelat la Bogdănel Corduneanu.

Bitcoin atinge un nou maxim istoric

Bitcoin a atins o nouă valoare record. Moneda virtuală a ajuns miercuri la peste 35.000 de dolari, în condițiile unor tranzacții masive. Potrivit CNBC, prețul bitcoin a crescut la peste 35.000 de dolari. Creșterea prețurilor a venit la doar câteva zile după o scădere cu peste 10%, la 29.316 dolari, arată datele Coin Metrics. Moneda virtuală a crescut cu peste 300% în 2020.