Claudiu Manda: Am avut discuţii cu Hellvig, are toată deschiderea ca lucrurile care nu funcţionează să fie corectate

Președintele Comisiei de control asupra activității SRI, Claudiu Manda, a declarat marți că a avut discuții cu directorul Serviciului, Eduard Hellvig, după ce comisia parlamentară a început audierile fostului ofițer Daniel Dragomir și a precizat că Hellvig a arătat toată deschiderea pentru ca lucrurile care nu funcționează să fie corectate.

26 sept. 2017, 17:22
Claudiu Manda: Am avut discuţii cu Hellvig, are toată deschiderea ca lucrurile care nu funcţionează să fie corectate

„Am avut discuții cu domnul Hellvig. Mi s-a părut și a arătat toată deschiderea și are același interes ca și Comisia noastră ca lucrurile care, dacă s-ar dovedi că nu funcționează, să fie corectate, însă și eu și toți membri Comisiei și domnul Hellvig ne dorim ca (…) să nu fie transferat acest scandal ca și percepție generală despre întreaga activitate a SRI. Sunt mult mai multe operațiuni, mult mai multe sarcini pe care SRI le are, (…) în care cred că își face treaba foarte bine. Unele aspecte, ale unor persoane, ale unei anumite perioade… nu înseamnă că ar trebui să spunem că acesta este SRI și lucrurile nu merg bine”, a afirmat Manda după audierea fostului ofițer SRI Daniel Dragomir.

Întrebat dacă ar putea să îl cheme la audieri și pe directorul SRI, Eduard Hellvig, Manda a spus că nu s-a luat în calcul această posibilitate.

„Nu am luat în discuție această posibilitate. Putem să invităm și pe domnul Hellvig și alte persoane din SRI”, a completat Manda.

Citeşte şi: Claudiu Manda: Comisia SRI vrea o linie securizată pentru audierea lui Sebastian Ghiţă