Claudiu Manda: Băsescu şi Tăriceanu, printre persoanele invitate pentru audieri la Comisia SRI

Printre persoanele care sunt invitate pentru audieri, în perioada următoare, la Comisia pentru controlul activității SRI se vor regăsi fostul președinte Traian Băsescu, Călin Popescu-Tăriceanu, care în 2005 era prim-ministru, Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, și George Maior, fost director al SRI, a anunțat, marți, președintele Comisiei, Claudiu Manda.

RomaniaTV.net
05 dec. 2017, 18:34
Claudiu Manda: Băsescu şi Tăriceanu, printre persoanele invitate pentru audieri la Comisia SRI

În perioada următoare, printre persoanele pe care intenționăm să le invităm la comisie să se regăsească domnul Traian Băsescu, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, care era vicepreședinte CSAT în 2005, domnul Coldea și domnul Maior. Nu am stabilit un calendar în acest sens, dar a fost o decizie a comisiei ca printre persoanele pe care urmează să le invităm să fie cele pe care vi le-am prezentat„, a precizat Manda la o conferință de presă organizată după ședința comisiei.

El a adăugat că nu s-a stabilit clar când cele patru persoane vor fi audiate.

Noi am hotărât ca în perioada următoare, nu am stabilit un orizont de timp pentru că depinde și de programul persoanelor pe care intenționăm să le invităm. Una dintre referiri a fost făcută inclusiv ieri în spațiul public. Domnul președinte Traian Băsescu a spus că va veni la comisie după ce vor fi audiați fostul director și fostul prim-adjunct. Mi-e foarte greu să vă răspund astăzi când va fi programată audierea fiecăreia dintre cele patru persoane, care va fi ordinea. Dar este intenția noastră de a-i invita la comisie și de a lămuri aspecte care au reieșit din activitatea comisiei”, a explicat Manda.

Senatorul PSD a precizat că vor mai fi invitați, printre alții fostul colonel de la Direcția de Informații a Armatei, jurnalistul Dan Andronic, Toni Greblă și Sebastian Ghiță.

„Există în continuare și printre petenți și petițiile scrise persoane care doresc să fie audiate și printre cei la care s-a făcut referire în contextul audierilor la comisie persoane care vor să probeze sau nu cele spuse, persoane despre care există elemente care pot să clarifice aspectele noastre. Rămân în atenția noastră să fie invitați și persoanele pe care le-am și prezentat. E vorba de domnul fost colonel de la Direcția de Informații a Armatei, e vorba de domnul Dan Andronic, domnul Toni Greblă, domnul Ghiță”, a afirmat Manda.