Claudiu Manda: Eduard Hellvig m-a informat că vrea să desecretizeze protocolul SRI-DNA. Înainte, va fi o întâlnire cu comisia

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, a declarat, luni, că directorul SRI, Eduard Hellvig, l-a informat că doreşte să desecretizeze protocolul SRI-DNA, iar înainte de a face acest lucru a cerut o întâlnire cu membrii comisiei, informează News.ro.

RomaniaTV.net
19 mart. 2018, 12:43
Claudiu Manda: Eduard Hellvig m-a informat că vrea să desecretizeze protocolul SRI-DNA. Înainte, va fi o întâlnire cu comisia

„Am vorbit cu domnul Hellvig, dânsul m-a sunat şi şi-a exprimat disponibilitate de a desecretiza acel protocol, este vorba despre protocolul între SRI şi Parchetul General şi a prezentat dorinţa de a ne vedea la comisie pentru a discuta despre anumite elemente din activitatea Serviciului Român de Informaţii”, a declarat luni Claudiu Manda, şeful Comisie de Control SRI.

Acesta a mai spus că discuţiile la care va participa Hellvig vor avea loc vineri sau în cursul zilei de marţi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, luni, către Parchetul General, o cerere de desecretizare a protocoalelor încheiate cu Serviciul Român de Informaţii, precum şi informaţii despre existenţa acestora.