Claudiu Năsui, deranjat de acuzele ca ar fi securist. Ministrul Economiei vrea registrul pentru colaboratorii fostei Securităţi!

Claudiu Năsui a venit cu o dezvăluire-bombă după ce moţiunea de cenzură împotriva sa a picat. Ministrul Economiei s-a arătat deranjat de acuzaţiile aduse la adresa lui cu privire la legăturile pe care le-ar avea cu Securitatea.

16 mart. 2021, 20:06
Claudiu Năsui, deranjat de acuzele ca ar fi securist. Ministrul Economiei vrea registrul pentru colaboratorii fostei Securităţi!

Claudiu Năsui, deranjat de acuzele ca ar fi securist. Acesta a venit cu o propunere pentru crearea unui registru a tuturor lucrătorilor securităţii şi a rudelor acestora.

Claudiu Năsui, deranjat de acuzele ca ar fi securist. Ministrul Economiei vrea regisrtul pentru colaboratorii fostei Securităţi!

„Un mod mai bun de a face politică ar fi unul în care nu mai facem atâtea atacuri la persoană şi mai ales atacuri la adresa familiei. După cum aţi văzut, în textul moţiunii problema PSD-ului nu a fost atât economia, cât a fost familia mea, motiv pentru care chiar azi am depus la Secretariatul Senatului, la Biroul Permanent, o iniţiativă pentru crearea unui registru a tuturor lucrătorilor Securităţii şi a rudelor de până la gradul III cu aceştia. Să ştim şi noi dacă suntem în funcţie de demnitate publică, să ştim şi noi cine sunt aceştia. Este un proces de curăţire.

E culmea ironiei ca acuzele că am fi securişti sau descendenţi ai Securităţii să vină taman de la PSD, un partid care are mult mai multe rămăşiţe ale Securităţii în el decât orice alt partid din România.

Din ce reiese la numere reiese că au fost cel puţin patru voturi chiar şi de la social-democraţi care nu au fost convinşi de către propria lor moţiune şi au votat contra acesteia. Nu putem şti exact cine, dar zice ce va să ajungi să votezi împotriva moţiunii propriului tău partid.”, a spus ministrul Năsui. 

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a recunoscut că tatăl său a fost condamnat la şapte ani de închisoare în timpul regimului comunist, spulberând astfel acuzaţiile potrivit cărora ar fi avut legătură cu Securitatea.

USR-istul Claudiu Năsui a vorbit, în premieră, despre faptul că tatăl său a fost condamnat în 1987 la şapte ani de închisoare şi confiscarea averii. Actualul ministru al Economiei a făcut această dezvăluire, marţi, în plenul Senatului, în timpul moţiunii simple depuse de PSD împotriva sa.

USR-istul a amintit că social-democraţii au acuzat pe el şi familia sa se află „într-o strânsă legătură cu foști lucrători ai Securității comuniste” și că ar fi „un descendent direct dintr-o încrengătură de relații care își au rădăcinile în fosta Securitate Comunistă”.

Citeşte şi: Claudiu Năsui, dezvăluiri cutremurătoare despre familia sa de milionari. „Tatăl meu a fost condamnat. Securistul care a pronunțat sentința a fost numit ministru în Guvernul Iliescu – Roman”