Claudiu Năsui îi răspunde lui Florin Cîţu privind o posibilă înlocuire. „Nu mă simt remaniabil. Am un mare aliat”

Claudiu Năsui susţine că nu se simte "deloc" remaniabil de la conducerea Ministerului Economiei, în condiţiile în care premierul Florin Cîţu a spus că "evaluarea miniştrilor se face permanent".

11 mai 2021, 19:01
Claudiu Năsui îi răspunde lui Florin Cîţu privind o posibilă înlocuire. „Nu mă simt remaniabil. Am un mare aliat”

Claudiu Năsui (USR PLUS) a fost întrebat dacă ia în calcul demiterea sa în eventualitatea unei remanieri a Guvernului.

„Nu mă simt remaniabil. Nu, deloc. Întotdeauna filmul acela (precum cel al demiterii lui Vlad Voiculescu) se poate repeta, dar consider că în tot ce fac am un mare aliat. Acela se numeşte transparenţă. Pun foarte multe lucruri pe Facebook, pe site-ul Ministerului. Am făcut nişte lucruri care nu s-au făcut în istoria Ministerului”, a declarat marţi Claudiu Năsui, ministrul Economiei, într-un interviu acordat Gândul.

Năsui a reacţionat după ce premierul Florin Cîţu a afirmat că nu ia în calcul o remaniere în acest momen deoarece „evaluarea miniştrilor se face permanent”.

„Nu cred că se referă la mine sau la Ministerul Economiei. Avem o comunicare deschisă”, a afirmat ministrul Economiei, conform sursei citate.

Citeşte şi: Mihai Tudose ironizează liderii PNL care cer demisia lui Claudiu Năsui. „Au luat-o razna complet. Ei s-au transformat în Ali Baba şi cei 40 de hoţi”

Claudiu Năsui, despre scandalul privind amânarea legii privind reţelele 5G

„Am discutat cu dânsul (cu premierul). Era o obligaţie legală. Lumea se întreabă: dar ce treabă are Ministerul Economiei cu 5G-ul? N-are absolut nicio treabă, mai puţin una singură. Este punct de contact naţional cu Comisia Europeană pe tema aceasta, ceea ce înseamnă că este un intermediar de informaţii. Nu am scris legea aceea, nu am iniţiat legea aceea. Politic vorbind, o susţinem 100%.

Noi dacă primim un mesaj de la Comisie trebuie să-l dăm şi noi mai departe. În momentul în care mâine primim o astfel de atenţionare de la Comisia Europeană, nu avem de ales să o ţinem pentru noi. Nu există niciun fel de nesusţinere a proiectului acestuia”, a precizat Claudiu Năsui.

Citeşte şi: Cîţu îl contrazice pe Năsui: „Proiectul 5G va merge în procedură de urgenţă”. Lideri PNL cer remanierea ministrului Economiei

USR PLUS nu uită remanierea lui Vlad Voiculescu. „Nu trebuia să se întâmple”

„În mod legitim şi asta este opinia USR PLUS, remanierea lui Vlad Voiculescu a fost o greşeală şi nu trebuia să se întâmple, dar astea sunt discuţiile care au avut loc în trecut şi nu vreau să le mai redeschidem”, a spus Claudiu Năsui.

Întrebat dacă există o mafie în România în sistemul de sănătate şi chiar la Ministerul Economiei, Năsui a spus că mafia e „înrădăcinată în tot statul român”.

„Există (interese) şi în mod cert este deranjată (mafia). E înrădăcinată în tot statul român, dar aici este toată această luptă pe care trebuie să o ducem.

Să tai finanţările mafiilor. Sunt grupuri de oameni care iau bani de la statul român, au un privilegiu de la statul român pe care l-au primit de ani de zile şi s-au înrădăcinat. Au plătit şi în dreapta şi în stânga. Nu au absolut nicio problemă. Nu sunt vreo culoare politică. Sunt prieteni cu toată lumea dacă trebuie. Iată că nu le reuşeşte (să fie prieteni cu USR). Le-am pus o piedică”, a afirmat Năsui, conform Gândul.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu îl spulberă pe Năsui după decizia de amânare a dezbaterilor pe tema Legii 5G: „Când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta!


loading...
Partenerii noștri