Mihai Tudose ironizează liderii PNL care cer demisia lui Claudiu Năsui. „Au luat-o razna complet. Ei s-au transformat în Ali Baba şi cei 40 de hoţi”

Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD, a criticat în termeni duri miniştrii din Guvernul Cîţu, despre care spune că "au luat-o razna complet". În direct la România TV, fostul premier nu a ezitat să-l atace pe Claudiu Năsui, ministrul Economiei, în privinţa scandalului legat de reţelele 5G.

10 mai 2021, 23:32
Mihai Tudose ironizează liderii PNL care cer demisia lui Claudiu Năsui. „Au luat-o razna complet. Ei s-au transformat în Ali Baba şi cei 40 de hoţi”

Europarlamentarul Mihai Tudose a comentat măsurile adoptate de Guvern, în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu.

„Mi se pare un film SF. Ei s-au transformat în Ali Baba şi cei 40 de hoţi şi tot ei ţipă că sunt ăia spălaţi cu agheasmă de dimineaţă şi toţi ceilalţi care nu sunt de acord cu ei sunt corupţi, nenorociţi, doresc răul ţării. Oamenii cred că au luat-o razna complet”, a declarat Mihai Tudose, luni, la România TV.

Citeşte şi: Cîţu îl contrazice pe Năsui: „Proiectul 5G va merge în procedură de urgenţă”. Lideri PNL cer remanierea ministrului Economiei

De asemenea, fostul premier a vorbit şi despre liderii PNL care cer remanierea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, deoarece a cerut amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G.

„Natura nemulţumirii pentru problema cu 5g-ul şi Huawei, să înţeleg că sunt foarte mulţumiţi de prestaţia domnului Năsui la Economie. Faptul că a blocat programele de ajutoare energetică, doreşte să privatizeze anumite întreprinderi de stat, faptul că le-a politizat de le-a găsit dracii. Asta nu i-a deranjat!

Domnul ministru al Economiei a avut trei posibilități în care să susţină un punct de vedere. Atunci când a girat proiectul de lege şi nu avut nicio epifanie şi nicio revelaţie. Apoi când a fost CSAT, unde mai rău acolo toată lumea are drept de VETO. Apoi a fost şedinţă de Guvern şi n-a spus nimic. Ulterior, scrie Parlamentului că nu este de acord cu procedura de urgenţă pe care a generat-o Guvernul din care el face parte (…)

Odată intrat în Guvern, poate a avut o revelaţie. S-a uitat în oglindă şi a zis: nu mai sunt ăla care am fost, sunt altul”, a precizat Mihai Tudose.

Citeşte şi: Cum încearcă Claudiu Năsui să „muşamalizeze” scandalul fraudelor cu bani europeni pentru IMM-uri. Paul Ene, şeful USR Sector 4 care a avut acces ilegal la platformă, e acum secretar de stat

Fostul premier a amintit despre suspiciuni de fraudă privind modul de obţinere a fondurilor europene pentru IMM-uri, prin programul gestionat de Ministerul Economiei.

„Nu este prima dovadă de competenţă.. cu ghilimele. Şi pe acolo a fost ca la Sănătate. Au zburat parolele, au intrat în sistem. Ei îşi astupă groapa zilnic prin săparea altei gropi în ziua următoare”, a mai spus europarlamentarul social-democrat.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Suspiciuni de fraudă la Ministerul Economiei cu granturile pentru IMM-uri! Cum obţineau consultanţii informaţii confidenţiale din platforma STS. Ministrul Năsui se dă nevinovat: „A existat acces la datele din platformă pentru parteneri externi Ministerului!”