Claudiu Niculescu, audiat de DIICOT în dosarul transferurilor de la „U” Cluj

Fostul jucător şi antrenor al Universităţii Cluj, Claudiu Niculescu, a fost chemat la DIICOT pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul privind prejudicierea clubului ardelean cu 11 milioane de euro prin transferul unor jucători.

RomaniaTV.net
13 dec. 2012, 10:56
Claudiu Niculescu, audiat de DIICOT în dosarul transferurilor de la „U” Cluj

Claudiu Niculescu, fost jucător şi fost antrenor al „U” Cluj, în prezent antrenor al FC Bihor din Liga a II-a, a fost citat în calitate de martor în dosarul privind prejudicierea clubului ardelean cu 11 milioane de euro prin transferul unor jucători la Petrolul Ploieşti.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în perioada următoare urmează să fie audiaţi fotbalişti care au fost transferaţi de Petrolul Ploieşti de la „U” Cluj.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informa că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.

Poliţia Română preciza că sportivii sunt înregistraţi la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra unei sume apreciate la 250.000 de euro.

Astfel, se estimează că, prin această modalitate, clubul Universitatea Cluj a fost prejudiciat cu aproximativ 10,95 milioane euro (45.225.000 RON), arăta Poliţia Română.

În cazul transferurilor cu titlu gratuit a unor jucători de la „U” Cluj la Petrolul Ploieşti s-a început urmărirea penală pentru constituire de grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Omul de afaceri Florian Walter a fost finanţator al Universităţii Cluj până la finalul sezonului 2011/2012, iar apoi a părăsit gruparea ardeleană. Ulterior, el a preluat clubul Petrolul Ploieşti şi, odată cu el au plecat la clubul prahovean mai mulţi jucători de valoare de la „U”: Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundaş, 25 ani), George Galamaz (fundaş, 31 ani), Lukasz Szukala (fundaş, 27 ani), Constantin Grecu (fundaş, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocaş, 29 ani), Laurenţiu Marinescu (mijlocaş, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocaş, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocaş, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani), Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani), Sebastian Cojocnean (mijlocaş, 25 ani), Vlad Morar (atacant, 18 ani), Dorinel Popa (mijlocaş, 23 ani) şi Ionuţ Neag (fundaş, 18 ani).

CITEŞTE ŞI: Garda Financiară: La Petrolul nu există nereguli privitoare la transferurile de la U Cluj

În 5 decembrie, fostul patron al „U” Cluj Florian Walter a fost audiat de procurorii DIICOT Cluj în acest dosar timp de peste două ore şi jumătate.