Cleopatra Stratan, pe locul patru într-un clasament al celor mai inteligenţi copii din lume

Cleopatra Stratan este unul dintre cei mai inteligenţi copii din întreaga lume. Mica interpretă din Moldova s-a clasat pe locul patru, într-un clasament întocmit de o publicaţie online, alături de alţi copii genii din Coreea de Sud sau Statele Unite.

17 mai 2014, 08:53
Cleopatra Stratan, pe locul patru într-un clasament al celor mai inteligenţi copii din lume

La doar cinci ani, Cleopatra Stratan a stabilit cinci recorduri mondiale, printre care cel mai bine plătit interpret tânăr şi cel mai tânăr artist care a primit trei premii MTV. De asemenea, ea a devenit prima cântăreaţă care a susţinut la vârsta de trei ani un concert de două ore în faţa unei audienţe mari.

Cleopatra Stratan e domnişoară în toată regula. Vezi cum arată acum fetiţa minune a muzicii româneşti

În vârstă de 11 ani, Cleopatra este şi cel mai tânăr artist care a înregistrat un album. Cea mai cunoscută piesă a micuţei artiste este „Ghiţă”. Ea a fost tradusă în mai multe limbi.

Clasamentul celor mai inteligenţi copii este condus de sud-coreeanul Kim Ung Yong, care a intrat în Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La vârsta de patru ani, era capabil să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză. Pe locul doi se află americanul Gregory Smith, laureat al Premiului Nobel la doar 12 ani. Podiumul este completat de Akrit Jaswal, care, la vârsta de doar şapte ani, a efectuat o intervenţie chirurgicală.