Client Lidl ”amendat” în parcare pentru că a cheltuit prea puțini bani în supermarket

S-a întâmplat în Germania. Acolo există o foarte mare strictețe legată de timpul de staționare al clienților în parcările din apropierea magazinelor.

01 feb. 2024, 13:06
Client Lidl ”amendat” în parcare pentru că a cheltuit prea puțini bani în supermarket

Un client Lidl a fost taxat în Germania pentru că a cheltuit prea puțini bani în supermarket, după ce a cumpărat produse în valoare de 34 de euro. Pentru că a staționat cu mașina în parcare 39 de minute, dar a cumpărat produse de numai 34 de euro, clientul a fost pus să achite și taxa de parcare.

Parcarea ar fi gratuită dacă pensionarul ar fi cumpărat produse în valoare de 50 sau 100 de euro. La astfel de cumpărături ar fi beneficiat și de parcare gratuită pentru 90 de minute, dar acum regula nu s-a aplicat. Reprezentanții Lidl  au dat vina pe firma de pază colaboratoare, Parkpoint. Astfel, sunt nevoiți să taxeze clienții care cumpără prea puțin.

Citește și: Ce salariu câștigă o femeie de serviciu de la Lidl România. Care sunt condițiile de angajare la retailerul german

Aceasta nu este singura întâmplare de acest fel petrecută într-o parcare Lidl. S-a întâmplat și în Marea Britanie. Karen Grant, o femeie în vârstă de 50 de ani, a mers să facă mai multe cumpărături de la un supermarket din orașul Birmingham, Regatul Unit. Ea a fost taxată cu 90 de lire pentru parcare după ce a depășit cu doar 10 minute timpul de staționare alocat.

Citește și: Vești bune pentru clienții Lidl! Lanțul de magazine vine cu reduceri de până la 44%. Ce produse se vor vinde la preț foarte mic, de sâmbătă, 27 ianuarie

„Amenzi ridicole de parcare la Lidl. Pentru toți rezidenții din Bromborough care fac cumpărături la noul Lidl, să fie conștienți de ele.

Acum câteva săptămâni mi-am făcut cumpărăturile săptămânale la noul Lidl din Bromborough, am cheltuit 194,05 lire sterline și am petrecut 1 oră și 41 de minute făcând asta.

Limita de parcare se pare că este de 1 oră 30 și am primit un anunț de taxă de parcare de 90 de lire… Nu mă voi întoarce!”, a povestit ea pentru Birmingham Mail.