Clienţi daţi afară din restaurant pentru că purtau măşti: „Regula face parte din codul vestimentar al localului”

Doi clienţi au fost daţi afară dintr-un restaurant din Texas, pentru că purtau măşti de protecţie în interior. Proprietarul localului a explicat că regula "fără mască" face parte din codul vestimentar al restaurantului şi îşi rezervă dreptul de a refuza clienţii.

21 sept. 2021, 23:20
Clienţi daţi afară din restaurant pentru că purtau măşti: „Regula face parte din codul vestimentar al localului”
Clienţi daţi afară din restaurant pentru că purtau măşti: "Regula face parte din codul vestimentar al localului"

Clienţi daţi afară din restaurant pentru că purtau măşti. Natalie Wester şi soţul ei Jose au fost daţi afară dintr-un restaurant-bar din Rowlett,situat la 32 de kilometri de oraşul Dallas pentru că purtau mască de protecţie.

Clienţi daţi afară din restaurant pentru că purtau măşti

Natalie spune că atât ea, cât şi soţul ei sunt vaccinaţi cu schema completă, însă poartă mască pentru a-şi proteja fiul de patru luni, care este imunocompromis. Ajunşi la restaurantul din Rowlett, femeia povesteşte că o chelneriţă le-a cerut să scoată măştile.

Citeşte şi Bill Gates, anunţul de UN MILIARD de dolari în pandemia de Covid. Ce este Catalyst

„Chelneriţa s-a aşezat lângă mine şi mi-a spus: Managerul nostru mi-a spus să vin, pentru că sunt mai drăguţă decât el. Asta este politica localului, trebuie să va scoateţi măştile”, a povestit Natalie, la un post de televiziune local, potrivit Mediafax. 

Pentru că au refuzat, li s-a cerut să părăsească localul.

Deşi autorităţile se străduiesc să facă faţă noului val de covid-19, guvernatorul Greg Abbott, care a fost infectat în august, a scos în afara legii obligaţia de a purta mască.

Proprietarul restaurantului spune că regula „fără mască” face parte din codul vestimentar al restaurantului şi îşi rezervă dreptul de a refuza clienţii. Nu există afişe de informare în interiorul restaurantui, dar personalul informează clienţii că trebuie să scoată măştile la intrare.

„Mi-am investit banii în această afacere, am depus efort şi nu vreau măşti aici”, spune proprietarul, care ar fi luat aceeaşi decizie chiar dacă ar fi ştiut că clienţii au un copil imunocompromis.

Citeşte şi Joe Biden, despre provocările lumii de azi: pandemia, războaiele cibernetice şi schimbările climatice