Clienţi victorioşi în război cu băncile. Vezi cum a câştigat o femeie bani pentru un credit de nevoi personale

Victorie în fața băncilor pentru clienţii nedreptăţiţi care s-au plâns autorităţilor!: O bancă a fost convinsă în 17 zile să renunțe la un comision de 100 euro pe lună, ba chiar i-a plătit clientului şi despăgubiri. Tot în trei săptămâni, un alt român a obținut eliminarea comisionului de administrare, şi a primit bani înapoi, cu ajutorul cărora și-a achitat tot creditul.

18 aug. 2016, 15:47
Clienţi victorioşi în război cu băncile. Vezi cum a câştigat o femeie bani pentru un credit de nevoi personale

Putini romani stiu ca in razboiul cu bancile pentru scoaterea unor comisioane abuzive de exmeplu au la dispozitie un grup de conciliatori care actioneaza in mod gratuit in avantajul clientului. Tot ce trebuie sa faceti este sa depuneti cerere in maximum 30 de zile puteti obtine ce va doriti.

Aşa a făcut şi Ioana Manole, care a luat acum 10 ani un credit de nevoi personale. Sătulă de nedreptate, clienta băncii a mers la Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar. În 21 de zile, conciliatorii centrului au propus o soluţie de mijloc, acceptată de bancă.

„Eu reclamam perceperea comisionului de risc din contract care era in cuantum de 0,28 % din valoarea creditului iniţial. Am cazut de acord cu banca sa mi se opreasca ce mai aveam de achitat si restul de bani mi-a fost virata in contul personal”, spune clienta.

Marele câştig al apelării la servciile gratuite ale conciliatorilor centrului este timpul scurt în care se dă o soluţie. Aceasta, deşi atacabilă în instanţă, are efect executoriu. Aşa a reuşit o altă clientă din Botoşani să obţină în 17 zile şi reducerea uneri rate cu 100 eruo şi o sumă compensatorie de 800 euro.

„Noi in cadrul centrului nu putem sa fortam partile sa ajunga la o intelegere, noi le propunem si partile urmeaza sa accepte, odata acceptata si insusita aceasta poate produce efecte juridice. Pe linia mea pana in momentul de fata, solutiile au fost favorabile, clienti si banca au cazut de comun acord”, a declarat DRAGOŞ GHEORGHE, conciliator CSALB.

Reprezentanţii centrului au mai ţinut să precizeze că se oferă consultanţă şi sprijin clienţilor până când banii sunt viraţi în cont de bancă.

Citeşte şi: Au dat banca în judecată şi au câştigat procesul. O familie a recuperat astfel 8.000 de franci