Clienții Hidroelectrica au început să primească facturile pentru luna octombrie 2022

Clienții Hidroelectrica primesc cu întârziere facturile pentru curentul consumat anul trecut. De curând, unii clienți au primit facturile restante pentru consumul din octombrie 2022.

23 apr. 2023, 12:13
Clienții Hidroelectrica au început să primească facturile pentru luna octombrie 2022

Facturile Hidroelectrica pe luna octombrie 2022 au început să fie emise și unele au și ajuns la clienți, potrivit unor postări publicate de clienți ai companiei pe grupuri de Facebook, potrivit Antena 3.

Înainte de Paște, clienții Hidroelectrica au primit facturile pentru luna septembrie 2022. La începutul lunii aprilie, conducerea Hidroelectrica a transmis că ”lucrează împreună cu dezvoltatorii de soft pentru actualizarea soldurilor clienților, astfel încât să fie evitată transmiterea de documente cu valori sau situații neconforme”.

Clienții care au nelămuriri legate de sold, pot contacta serviciul de clienți la adresa de e-mail [email protected].

Citește și: Cum s-au modificat facturile Hidroelectrica? Lucrurile de care românii trebuie să țină cont de acum încolo

Compania a anunțat că termenul de plată va fi de 45 de zile și că facturile pot fi plătite și în rate. A fost publicat și formularul care trebuie completat de cei care vor plata eșalonată, persoane fizice sau juridice.

Citește și: Românii au început să primească facturile restante de la Hidroelectrica. Cât trebuie să plătească un bărbat pentru trei luni și jumătate

Termenul de plată a facturilor emise de către Hidroelectrica este de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități, anunță compania.

De asemenea, compania precizează că, dacă clienții se află în dificultate cu plata facturilor, pot opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale.

Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare.

Formularul tip pentru cererea de eșalonare este disponibil pentru descărcare în format electronic (formular rate Hidroelectrica pentru client casnic și formular rate Hidroelectrica pentru client business).

Pe formulare se precizează că în cazul în care o rată nu este achitată la termen, prin aceasta înțelegându-se că banii nu au ajuns în conturile Hidroelectrica inclusiv până în data stabilită de plată pentru luna respectivă, Hidroelectrica își rezervă dreptul de a rezilia unilateral convenția de eșalonare, iar sumele restante neachitate vor fi penalizate conform clauzelor contractuale, de la data scadentă a fiecarei facturi.