Se închide clinica Nera unde a fost tratat Petrică Mîţu Stoian. Decizia de ultima oră a conducerii, după moartea artistului

Clinica Nera, unde s-a tratat Petrică Mîţu Stoian, se închide pentru o perioadă de două săptămăni, pe fondul anchetei desfăşurate ca urmare a morţii artistului.

12 nov. 2021, 22:41
Se închide clinica Nera unde a fost tratat Petrică Mîţu Stoian. Decizia de ultima oră a conducerii, după moartea artistului

Clinica Nera se închide după moartea lui Petrică Mîţu Stoian. Reprezentanţii clinicii au precizat că activitatea unităţii va fi sistată pentru o perioadă de două săptămâni, aceasta fiind decizia conducerii după moartea lui Petrică Mîţu Stoian.

Deocamdată, nu se vor mai face internări în următoarele 14 zile, pentru a se aştepta rezultatele tuturor verificărilor de la DSP, audierile medicilor care ar fi implicaţi, transmite România TV.

Clinica privată unde a leşinat Petrică Mîţu Stoian va fi amendată de inspectorii de la Inspecţia Sanitară. Peste şase ore au stat în clinică şi au verificat modul în sunt trataţi pacienţii.

Experţii medicali au stat mai multe ore la clinica unde s-a tratat Petrică Mîţu Stoian. Aceştia au verificat din nou circuitele şi dacă în cazul artistului s-au verificat toate protocoalele. Au audiat din nou cadrele medicale despre ce s-a întâmplat în clinică din momentul în care Petrică Mîţu Stoian a ajuns acolo şi până în momentul în care i s-a făcut rău.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Maria Cârneci rupe tăcerea despre problemele de sănătate ale lui Petrică Mîţu Stoian. „Au filmat cu două zile înainte de internarea în clinică. Era foarte vesel”

Surse citate de România TV susţin că au fost aplicate amenzi deoarece la clinica privată au fost constatate mai multe nereguli. Deocamdată, inspectorii sunt pe cale să întocmească raportul. Odată ce documentul va fi făcut public, autorităţile vor anunţa şi valoarea sancţiunilor aplicate.

Citeşte şi: Primele declarații ale medicului care l-a tratat în camera hiperbară pe Petrică Mîțu Stoian, la clinica privată: „Eu l-am tratat. Nu cred că artistul a murit din cauza expunerii la oxigen”

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a demarat un control la Clinica Nera, în urma decesului interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, iar verificările vor fi extinse și al cele două unități medicale unde artistul a ajuns după ce i s-a făcut rău, conform Infocs.

Reprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a fost iniţial internat pentru a se trata post-Covid, au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nico astfel de şedinţă.

”În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîţu Stoian, dorim să precizăm următoarele: Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii.

În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, transmite Clinica Nera, într-un comunicat de presă, de luni.

În cursul dimineţii de sâmbătă, artistul s-a simţit rău, fiind transferat la Spitalul din Oraviţa, apoi la Reşiţa.

”Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa; Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care a oprit tusea şi hempotizia; Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai transmis Clinica Nera.

Reprezentanţii clinicii private au făcut mai multe precizări legate de pacienţi, de tratament şi de procedurile la care sunt supuşi.

”Dezminţiri: Cinica Nera nu administrează medicaţia cronică a pacienţilor, acest lucru este în responsabilitatea pacienţilor şi a aparţinătorilor. Tratamentul cu oxigentul hiperbar mai ales în dozele mici de testare a toleranţei nu poate creşte valoarea INR (anticoagularea sângelui). Eventualele barotraume ce pot fi posibil atribuite expunerii mediului hiperbar apar obligatoriu în timpul sau imediat după încheierea şedinţei. La valori INR 6-7, constatate la SP Reşiţa, hemoptizia poate apare şi spontan sau după un episod de tuse severă şi reprezintă o complicaţie directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la clinică. În clinica Nera au fost tratate mai bine de 600 de persoane cu un total de peste 4.000 de terapii hiperbare efectuate de la începutul activităţii”, au mai transmis reprezentanţii Clinicii Nera.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Petrică Mîţu Stoian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Artistul avea doar 61 de ani. Acesta a fost înmormântat miercuri, la cimitirul Ungureni din Craiova. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe marele artist.

Citeşte şi: Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian în camera hiperbară se apără după moartea artistului: „Nu cred că a decedat din cauza expunerii la oxigen”