Clipe de coşmar pentru o gravidă după un test fals-pozitiv de covid: „Era exact ca într-un lagăr”

O pacientă însărcinată, în vârstă de 32 de ani, a fost transferată la Spitalul Minicipal Câmpulung de la Spitalul Orăşenesc Mioveni, având rezultatul testului PCR COVID-19 pozitiv. După clipe de coşmar petrecute la Câmpulung s-a dovedit că aceasta nu a fost contaminată cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 10:14
Clipe de coşmar pentru o gravidă după un test fals-pozitiv de covid: „Era exact ca într-un lagăr”

În cursul internării femeia a repetat testul PCR COVID-19 şi a ieşit negativ, fiind testată de două ori la un interval de 48 de ore. 

Iniţial femeia s-a prezentat la Spitalul din Mioveni cu mici contracţii, aceasta fiind însărcinată. Medicul a hotărâr să o interneze pentru a-i face operaţia de cezariană. Înainte de internarea propriu-zisă i s-a făcut testul pentru depistarea de coronavirus, iar a doua zi după-amiaza a venit rezultatul pozitiv. 

Citeşte şi: Numărul cazurilor de COVID-19 s-a TRIPLAT în Bucureşti faţă de ziua precedentă

„Șoc, groaza, şi disperare! Mă sună doctorul meu şi îmi spune să stau liniştită că o să fiu transferata la Câmpulung că acolo este maternitate pentru gravidele cu covid şi o să fiu tratată foarte bine. Vă daţi seama cum a picat această veste, am părinţii bolnavi, socrul la fel, strabunica de 80 ani pe care nu aş fi vrut să îi îmbolnăvesc. Mă gândeam la bebeluş că dacă nasc la Câmpulung nici macar să îl văd nu mă lasă, avea să îl trimită la Mioveni sau la Piteşti iar eu să îl iau când ies negativă”, a scris pacienta pe Facebook. 

Aceasta a insistat să repete testul însă i s-a spus că procedura este să repete testul abia peste opt zile şi a fost transferată la Câmpulung. 

„Când am ajuns acolo a început disperarea mea, horror, era exact ca într-un lagăr vine o doctoră să mă controleze, pff mă bagă într-o camera MIZERAAAA. Am plâns în continuu, mi se părea că trăiesc un coşmar şi aşteptam să mă trezesc”, a povestit aceasta. 

Femeia a povestit că asistentele veneau la ea doar dimineaţa şi seara să-i monitorizeze bebeluşul şi nu-i răspundeau la întrebări. Timp de trei zile nu o băga mai nimeni în seama, până când i s-a spus că doctorul ei a insistat să i se facă din nou testul. Al doilea test a ieşit negativ însă a trebuit să mai aştepte pentru încă unul tot 48 de ore. 

Citeşte şi: România, pe primul loc în UE la numărul de decese din cauza coronavirusului

„Asistentele tot veneau cu tratament pentru covid… CE MĂH??? pentru ce să iau pastile dacă nu am simptome? Pentru ce? Ma trezesc cu un telefon de la DSP ca să ia în evidenţă contacţii mei direcţi. Îmi vine în minte să îl întreb dacă e normal să mi se dea tratament pentru covid dacă eu nu am simptome, iar raspunsul lui a fost: Cum doamna să vi se dea tratament? V-a dat doctorul tratament pentru covid? Doamnă să refuzaţi tratamentul că nu e normal! CE MĂH??? DOAMNE DOAMNE că mori cu zile în spitalele noastre, mori cu zile”, a adăugat pacienta.  

HAIDETI SA VA POPESTESC PATANIA MEA Pe date de 11 m Sambetei am prezentat la spital la mioveni cu niste mici contractii, … publicata de Mihaela Florina Popescu pe & nbsp; Miercuri, 29 iulie 2020