Clipe de groază în Parcul Cişmigiu. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă. „S-ar fi prăbuşit peste copii. Toţi fugeau şi ţipau”

Un copac înalt de peste 10 metri s-a rupt din senin şi a căzut peste peste un loc de joacă din Parcul Cişmigiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti, situată vizazi de Primăria Capitalei. Explicaţia oferită de instituţia din subordinea lui Nicuşor Dan, responsabilă cu îngrijirea parcului, este de-a dreptul halucinantă: arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi.
Filip Stan
28 iun. 2022, 12:07
Clipe de groază în Parcul Cişmigiu. Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă.

Clipe de groază în Parcul Cişmigiu. Arborele s-a rupt de la rădăcină şi a distrus toboganele şi un chioşc din parc. Doar o minune a făcut ca niciunul copil să nu fie rănit. Directorii ADP dau vina pe primarul general Nicuşor Dan care refuză de aproape doi ani să semneze avizele pentru defrişarea copacilor. Edilul Capitalei spune, însă, că aprobă doar toaletările justificate, conform Observatornews.

Copacul care s-a prăbuşit are baza complet putrezită. În urma incidentului, politiştii au încercuit zona pentru că în cădere, arborele de 10-15 metri înălţime a rupt cablurile de electricitate.

„Eram acolo, stăteam pe o bancă şi dintr-o dată am auzit un zgomot îngrozitor şi mi-am dat seama că un arbore se prăbuşeşte. Toţi copiii fugeau şi ţipau. Bine că nu a căzut în partea asta că s-ar fi prăbuşit peste copii. (…) Eu şi acum sunt înspăimântată pentru că dacă, cădea în partea asta omora copiii”, a povestit un martor, pentru sursa citată.

De întreţinerea parcului Cişmigiu se ocupă Administraţia Lacuri şi Parcuri, o instituţie din subordinea Primăriei Capitalei. Noul director al instituţiei nu fusese informat despre incident.

„Am nevoie să mă lăsaţi să-mi fac temele şi apoi o să pot să vă răspund la orice întrebare”, a precizat Corina Bega, director ALPAB.

Citeşte şi: Lacul Amara, de sute de hectare, a secat complet. Arată ca în deşert. „Păsările sălbatice deja au părăsit zona”

În schimb, directorul ALPAB a dat de înţeles că arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi.

Probleme cu arborii care sunt în pericol de a se prăbuşi sunt în toată Capitala. ADP-urile de sector au făcut sute de cereri de defrişare, însă aceasta aşteaptă să fie aprobate de primarul general Nicuşor Dan.

„Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie”, a afirmat Alin Drugău, director ADP Sector 2.

De altfel, edilul Capitalei recunoaşte că a respins sute de toaletări.

„Am aprobat în ultimele săptămâni doar toaletările corect justificate și am respins sute de toaletări, pe care le-am considerat neîntemeiate. Politica de toaletări agresive, practicată în București pe perioada precedentelor administrații, a generat rezultate grave pentru mediu”, a precizat Nicuşor Dan, primarul general pe pagina sa de facebook.

La ultima furtună puternică din Capitală, peste 30 de arbori s-au prăbuşit şi au avariat 12 maşini parcate pe marginea drumului.

Citeşte şi: Centura Verde a Bucureştiului, o minciună din campania electorală a lui Nicuşor Dan! Le-a promis bucureştenilor păduri imense în jurul oraşului, iar după doi ani, Primăria n-a plantat nici măcar un copăcel!

DailyBusiness
Cât costă cel mai mare și cel mai scump ciolan afumat din România. Are 1,65 kg și îl găsești la unul dintre cele mai vechi restaurante din București
Spynews
Cum va fi vremea în săptămâna 2 - 9 decembrie 2024. Prognoza meteo actualizată
Bzi.ro
Cristian Terheș aruncă bomba: „USR și Elena Lasconi au fraudat alegerile în primul tur!”
Fanatik.ro
Rezultate finale oficiale vot diasporă, alegeri parlamentare 2024 LIVE UPDATE. Surpriză! Cum au votat românii din străinătate
Capital.ro
A căzut cortina! Anunț șoc despre trecutul lui Călin Georgescu: Aproape sinucigaș
Playtech.ro
Primul lucru pe care l-a făcut Elena Lasconi după ce a ieșit de la vot: ”M-am rugat la mânăstire pentru...
DailyBusiness
Se dau 10.000 de lei GRATUIT pentru români! Iată cum poți să primești banii
Adevarul
Cum au ajuns suveraniștii să voteze cel mai progresist partid, după o „intoxicare” pe TikTok: „Nu o să mint, e un pic amuzant”
wowbiz.ro
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” | EXCLUSIV
Spynews
Zile norocoase pentru fiecare zodie în luna decembrie 2024. Ce ar fi bine să facă nativii Rac în primele două săptămâni
Spynews
Simona Trașcă, pregătită să se mărite cu noul iubit? Blondina este împreună cu un bărbat mai mic decât ea. Cum s-au cunoscut cei doi
Evz.ro
Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut. Reacția lui Gheorghe Mărmureanu
Ego.ro
Dacă Elena Lasconi iese președinte, cum s-ar numi soțul ei? Prima Doamnă este Carmen Iohannis acum
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
kanald.ro
Sisteme de armament de ultimă generație la parada de Ziua Națională a României. Drona Bayraktar, în premieră pe cerul Capitalei
Cancan.ro
EXIT POLL Parlamentare 2024. Rezultatele oficiale de la 9:00. Partidul care nu a atins pragul electoral
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit Regina teatrului. Toată țara plânge o actriță și cântăreață perfectă
StirileBZI
Se schimbă banii în România! Anunțul oficial făcut de Banca Națională
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
stirilekanald.ro
Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”
substantial.ro
Navaornis hestiae, Fossila care ar putea debloca secretele evoluției păsărilor
MediaFlux
DECIZIA care SCHIMBĂ SOARTA alegerilor. RĂSTURNARE de situație la RENUMĂRARE
Shtiu.ro
Fabulos! Ce simbolizează cravata purtată de Călin Georgescu în studioul televiziunilor?
Puterea.ro
Istoria parlamentară a României: Totul a început în 1831. După aproape 100 de ani, sub domnia lui Carol al II-lea, activitatea sa a fost suspendată. Actualul parlament, consfințit prin Constituția din 1991