Clotilde Armand, despre moartea celor doi copii: primul a murit în somn, al doilea lovit de motocicletă

Clotilde Armand a vorbit "La cină" despre copilărie, adolescență, mâncare franțuzească și colecția de cercei, dar și despre cadourile pe care a trebuit să le refuze când lucra în conducerea unor multinaționale. Nu a ocolit nici subiectele dureroase din biografia ei.

RomaniaTV.net
24 ian. 2021, 00:17
Clotilde Armand, despre moartea celor doi copii: primul a murit în somn, al doilea lovit de motocicletă

Clotilde Armand a  povestit despre marea iubire, un român, matematician, pe care l-a întâlnit în America, la studii, care i-a devenit soț, dar a vorbit și despre motivul pentru care și-a deschis sufletul într-o carte și a scris despre drama vieții ei: decesul celor doi copii. Invitată în emisiunea La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean, primarul Sectorului 1 i-a adus moderatoarei cartea “Am ales România. Povestea mea”, o carte pe care a scris-o încă dinainte de a deveni politician.

Întrebată despre nenorocirea din viața ei: moartea a doi copii, Clotilde Armand a povestit la Digi 24 de ce si-a deschis sufletul în această carte.

“Eu nu știam că voi fi urmărită atât de mult cum sunt urmărită. Dar știam că oamenii se vor interesa și vor pune întrebări: de ce ai venit, ce s-a întâmplat cu familia ta? Sunt multe întrebări despre mine, de parcusul meu, de viața mea. Și am vrut să explic în modul cel mai sincer înainte să se speculeze, înainte să fie inventate lucruri despre mine. Și atunci am scris chiar înainte să știu că voi fi atacată. (…) Este versiunea mea, este viața mea, nu e o carte politică, se oprește înainte să intru în politică. Am vrut să nu fie lucruri inventate despre mine. Și am vrut să spun de la început cine sunt, de unde vin, de ce sunt aici, care este cariera mea, ce am construit, ce s-a întâmplat cu copiii mei… E foarte dureros când cineva face niște speculații despre viața ta personală și am vrut să evit acest lucru, mai ales pentru copiii mei. Faptul că am scris această carte, nimeni nu a mai spus nimic. E atât de ușor să afli adevărul… “ – a spus Clotilde Armand la Digi 24.

De profesie inginer, Clotilde Armand, în vârstă de 47 de ani, s-a născut în Franța, în localitatea Pointe-a-Pitre. După terminarea cursurilor liceale, Clotilde decide să intre la la École Centrale de Paris, obținând diploma de inginer. Ulterior, pleacă în Statele Unite ale Americii, la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge. Aici obține un dublu titlu de Master of Science în specialitățile „Ocean Engineering” și „Technology and Policy”.

Clotilde Armand, primele demiteri din Primăria Sectorului 1 în 2021. Anunţul edilului: „Avem nevoie de oameni”
În ultimul an de studiu în America, Clotilde Armand se căsătorște cu matematicianul Moroianu,  în 1997. La doi ani de la terminarea studiilor Clotilde și Sergiu revin România în 1999. În 2015 viitorul candidat USR-PLUS, obține cetățenie română.

Clotilde și Sergiu Moroianu au împreună patru copii:o fată și trei băieți, dar din păcate pe alți doi i-a pierdut în codiții dramatice. Prima dramă a avut loc la patru luni de la naștere. Era vorba de o fetiță, botezată Ondine.

Ce a povestit Clotilde Armand în carte autobiografică

„Cand s-a născut Ondine, am înțeles ca toți bebelușii mei vor semăna între ei. Numai prin felul în care îi înfășam ca bebeluși îi vom recunoaște mai târziu în poze. Când a venit vara, am plecat la părinții mei să o botezăm pe Ondine. Eram toți fericiți, am mâncat drajeurile tradiționale, cum este obiceiul la botezuri în Franța.

O săptămână mai târziu, Ondine nu s-a mai trezit din somn. Se apropia de patru luni. Medicii au făcut o autopsie completă și concluzia a fost că a murit de sindromul morții subite a sugarului. A fost primul nostru șoc puternic din viață. Nici nu știam că se poate întâmpla acest lucru”, a scris Clotilde Armand în cartea autobiografică „Am ales România”.

A doua dramă a avut loc tot în Franța, la Paris într-o zi de 26 septembrie. Atunci Clara, cealaltă fiică a Clotildei avea să-și găsească sfârșitul când încerca să treacă strada. Drama acelui moment a fost descris în aceeași carte scrisă de Clotilde.

„Preadolescența era greu de gestionat pentru noi, părinții, dorința Clarei de libertate. Voia să aibă opiniile ei și să se ducă liberă oriunde. Magazinul ei favorit la Versailles era o librărie, în care găseai și cărți, și hârtie colorată, și creioane… Clara își petrecea mult timp acolo să-și aleagă lecturile… A fost pe 26 septembrie, în jurul orei 18:00. Pe un imens bulevard care ține de la castel până la ieșirea din oraș spre Paris. A fost lovită de un motociclist care se grăbea.

Avea o motocicleta Mitsubishi, cea mai puternică de pe piața, așa mi-a spus politistul. Era singura traversare pe care Clara trebuia să o facă în fiecare zi. Motociclistul se grăbea spre avocatul lui pentru procesul de divorț. Avea 32 de ani și doi copii. A vrut s-o evite pe Clara când a văzut-o în fața lui pe trecerea de pietoni. O spun pentru copiii lui. Vreau să știe acest lucru. A încercat. Prea târziu. Prea repede. 100 de kilometri pe oră, la atât i-a fost estimată viteza. Au murit amândoi. În fața tuturor elevilor și studenților care se găseau în jur. La doi pași de casa”, a scris Clotilde Armand în cartea apărută la editura Humanitas.


loading...
Partenerii noștri