Clotilde Armand are consilier controversat: Omul a făcut 15 ani de închisoare pentru omor. Surse spun că e favorit pentru funcţia de şef la Poliţia Sectorului 1

Se pare că primarul din Sectorul 1 are un consilier al Primăriei un om exrem de controversat. Daniel Doboş, fost fost președinte al USR Turda, a făcut 15 ani de pușcărie în Germania, după ce a ucis două persoane. Mai mult decât atât, surse spun că Doboș este favorit pentru a deveni noul șef al Poliției Locale Sector 1.

17 nov. 2020, 15:00
Clotilde Armand are consilier controversat: Omul a făcut 15 ani de închisoare pentru omor. Surse spun că e favorit pentru funcţia de şef la Poliţia Sectorului 1

Clotilde Armand ar fi adus nu mai puțin de 10 consilieri personali, susţin surse din cadrul Primăriei Sectorului 1. De altfel, au apărut informaţii extrem de interesante despre Daniel Doboş, care ar fi unul dintre consilierii importanţi ai proaspătului edil.

Consilierul controversat a lui Clotilde Armand: A ucis doi oameni şi a fost arestat 15 ani în Germania

Daniel Doboș a făcut ani grei de închisoare pentru o dublă crimă pe care a comis-o în Germania, notează turdanews.net. Într-o postare pe Facebook, Doboș a venit cu o explicaţie.

”Unele dintre legendele urbane sunt chiar adevarate. Am fost parasutist in Legiunea Straina, am fost Garda de Corp a unui om de afaceri Italian si da, mi-am utilizat chiar si arma din dotare. Am primit o alta identitate pentru ca in Romania comunista mi-a fost retrasa cetatenia. Pierre Dassilu exista. Sub acest nume am participat la misiuni de lupta…”, spune acesta.

Doboș a ucis două persoane în două zile diferite, pentru care a plătit cu 15 ani de închisoare.

„Am fost garda de corp a unui om de afaceri italian si mi-am utilizat arma din dotare in 1992. In doua randuri. Oricine utilizeaza o arma se afla sub incidenta legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat aceasta responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poarta o arma in viata civila. Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar daca primul atac a fost cercetat fara o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului.

Concluzia a fost ca trebuia sa ma asigur ca atacatorul avea o arma. Ceea ce ar fi insemnat sa astept pana in momentul in care celalalt ar fi tras. Nu am facut-o. Am fost judecat, rejudecat si reabilitat. Concluziile se regasesc intr-un cazier curat,” a declarat Daniel Dobos.

Care este situaţia juridică a lui Daniel Doboş

„Practic, prin decizia Curţii de Juri a Tribunalului Regensburg din 13.01.1995, pronunţată în Dosarul nr. Ks 203 Js 43848/92, a, b, definitivă la data de 01.02.1996, numitul DOBOŞ NICOLAE-DANIEL a fost condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea a două infracţiuni de omor prev. de art. 211 alin. 1 din Codul penal german.

Cu privire la situaţia executării pedepsei, din documentele comunicate de autorităţile germane a rezultat că numitul DOBOŞ NICOLAE-DANIEL a fost arestat preventiv 1213 zile, începutul executării pedepsei fiind la 02.02.1996, 15 ani din pedeapsă fiind ispăşiţi la 07.10.2007.În fapt, la data de 08.09.1992, împreună cu o altă persoană, prin cruzime (aşa menţionează instanţa!), l-a omorât pe numitul… cu o puşcă cu alice.

La data de 02.10.1992, numitul DOBOŞ NICOLAE-DANIEL, cu premeditare (aşa menţionează instanţa!), l-a omorât prin împuşcare pe numitul… . Prin decizia administrativă a Municipalităţii din Regensburg pronunţată la data de 29.05.2000 în dosarul nr. 331/04/122/Ml/Re s-a dispus expulzarea imediată a numitului DOBOŞ NICOLAE-DANIEL după eliberarea din închisoare.”, spunea jurnalistul Gelu Florea, în 2018, pentru Adevărul.

Citeşte şi: Clotilde Armand anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 1. „Este o situație intolerabilă”