Clotilde Armand anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 1. „Este o situație intolerabilă”

Clotilde Armand anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 1. Edilul Sectorului 1 a anunţat că trei şefi de direcţii au fost eliberaţi din funcţii, începând de marţi, invocând incompetenţa şi lipsă de responsabilitate în cheltuirea banului public.

17 nov. 2020, 13:23
Clotilde Armand anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 1. „Este o situație intolerabilă”
Clotilde Armand anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1 a spus că are zero toleranță faţă de cei care nu respectă legea.

„Directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, directorul Poliției Locale Sector 1 și directorul Direcției de Investiții vor fi demiși începând cu data de astăzi. Aceste 3 direcții moștenite în forma actuală de la vechea administrație au creat un deficit de peste 700 milioane de lei în acest an și pun în dificultate bugetul local.

Incompetența, neglijența și achizițiile publice suspecte nu mai au ce căuta în această instituție. Repet: am zero toleranță față de cei care au ales să fenteze legea și nu-și îndeplinesc atribuțiile”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea, avertisment despre nivelul ridicat de poluare din Bucureşti. „S-a produs iar un abuz, o ilegalitate! Orban, nu mergi in vizită? Cu Nicusor de mână, plimbat de tine în lesă”

Clotilde Armand anunţă DEMITERI la Primăria Sectorului 1. Motivele invocate de noul edil

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a explicat că „motivele care au stat la baza acestei decizii sunt: incompetență în exercitarea funcției deținute, lipsă de responsabilitate în cheltuirea banului public, achiziții suspecte și lipsa rezultatelor în beneficiul comunității Sectorului 1”.

Potrivit unei analize interne, aceste trei structuri se află la originea unui deficit bugetar estimat la peste 700 de milioane de lei în acest an.

„Situația bugetară a Primăriei Sectorului 1 este mai rea decât m-am așteptat. Am găsit un deficit de peste 700 de milioane de lei în 2020 care pune în pericol plata salariilor și a contractelor aflate în derulare. Este o situație intolerabilă, iar interesele comunității Sectorului 1 impun luarea urgentă de măsuri drastice”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Citeşte şi: Clotilde Armand, după depunerea jurământului. „Vom face un audit. Cetăţenii s-au săturat de jaf, de combinaţii”