Clotilde Armand, atac dur la Traian Băsescu: Partidul rezultat din fuziunea PMP şi UNPR este mai plin de urmăriţi penal decât PSD

Congresele extraordinare reunite ale PMP și UNPR au aprobat, miercuri, în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbție a celor două partide. În urma acestei mişcări politice, Clotilde Armand l-a criticat dur pe fostul preşedinte Traian Băsescu, spunând că partidul astfel rezultat "este mai plin de urmăriţi penal, trimişi în judecată sau arestaţi preventiv chiar şi decât PSD". 

20 iul. 2016, 18:36
Clotilde Armand, atac dur la Traian Băsescu: Partidul rezultat din fuziunea PMP şi UNPR este mai plin de urmăriţi penal decât PSD

„Fostul preşedinte Băsescu este un om din ce în ce mai grăbit. Grăbit să îşi construiască o platformă politică suficient de puternică încât să îi asigure intrarea în Parlament şi imunitatea parlamentară. Grăbit să acceadă la putere sub o formă sau alta. În ciuda faptului că a adunat doar puţin peste 4% din voturi la nivel naţional la alegerile locale, PMP are 8 vicepreşedinţi de consilii judeţene, încheind alianţe fie cu PSD, fie cu PNL.

Clotilde Armand: PNL, un partid nereformat, corupt şi clientelar

De ceva vreme UNPR a fost scos la mezat. Întâi s-au înfruptat din oastea de strânsură a plagiatorului şi urmăritului penal Gabriel Oprea cei de la PSD, care au racolat o bună parte dintre parlamentarii UNPR. Apoi s-a negociat o fuziune pentru ceea ce mai rămăsese din partid, atât cu cei de la PNL, cât şi cu PMP. Pentru că probabil nu s-au înţeles la preţ cu liberalii, UNPR-iştii au bătut palma cu PMP, instrumentul politic al fostului preşedinte Traian Băsescu. Partidul rezultat în urma fuziunii dintre PMP şi UNPR este mai plin de urmăriţi penali, trimişi în judecată sau arestaţi preventiv chiar şi decât PSD.
În fapt, PMP şi Traian Băsescu reprezintă chintesenţa imoralităţii şi a lipsei de scrupule caracteristică vieţii police din România. Cel care s-a declarat timp de 10 ani un mare susţinător al statului de drept şi al luptei împotriva corupţiei nu pierde acum nicio ocazie ca să denigreze justiţia şi procuratura. Cel care şi-a făcut un titlu de glorie din a „lupta” cu mogulii media a devenit un om de casă al televiziunii lui Sebastian Ghiţă.

Clotilde Armand: Ajutaţi-ne să facem o breşă în Parlament la alegerile din toamnă pentru a putea influenţa administraţia centrală

În campania electorală de acum 12 ani, domnul Băsescu declara că România este blestemată să aleagă un preşedinte dintre doi foşti comunişti (domnia sa şi Adrian Năstase). Este păcat că domnul Băsescu nu are decenţa şi înţelepciunea de a se retrage demn din viaţa publică şi a lăsa românii să aleagă în sfârşit lideri politici care nu au o astfel de povară în biografie. Este păcat că ”soluția imorală” mai există”, a scris Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook. 

Congresul extraordinar al Partidului Mișcarea Populară, care s-a desfăşurat miercuri la Palatul Parlamentului în prezența a peste 2.200 de delegați, a validat fuziunea prin absorbție cu Uniunea Națională pentru Progresul României.

În cadrul Congresului s-a modificat și Statutul PMP în vederea măririi numărului de membri ai conducerii centrale cu o funcție de președinte executiv și două de prim-vicepreședinte.

„Motivul pentru care s-a săvârșit acest lucru este că nici PSD, nici PNL nu au oferit respectul pe care UNPR îl merită. Nu pot, cu conștiința împăcată, să accept o variantă politică în care dvs, forța UNPR, să nu primiți respectul cuvenit. Nu pot, cu conștiința împăcată, să accept varianta de fuziune a PSD care spune — facem fuziune în termenii noștri și noi alegem ce oameni păstrăm, ce oameni dăm afară din partid. Nu pot spune, cu conștiința împăcată, să accept neseriozitatea PNL care una spune și alta face peste o oră. UNPR nu stă după nimeni și nici la cheremul nimănui, este un partid care are tăria și bărbăția de a sta pe picioarele sale. Nu stăm cu mâna întinsă la nimeni și nu cerem favoruri la nimeni, cerem doar respect. PMP ne-a oferit acest respect și acesta a fost principalul motiv pentru care ne unim forțele”, a precizat Valeriu Steriu, preşedintele UNPR. Detalii, aici.