Clotilde Armand cere reţinerea lui Dan Tudorache: „Câte probe mai vreţi, domnilor procurori?!”

Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria Sectorului 1 şi, conform rezultatelor parţiale anunţat de BEC la alegerile locale 2020, câştigător al mandatului de primar al Sectorului 1 pentru următorii 4 ani, cere procurorilor să-l reţină pe Dan Tudorache, candidatul PSD la Sectorul 1, pentru "fraudă electorală și grup infracțional organizat".

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 11:37
Clotilde Armand cere reţinerea lui Dan Tudorache: „Câte probe mai vreţi, domnilor procurori?!”

„Fostul primar pesedist trebuie reținut urgent de anchetatori. Vă explic mai jos de ce. Întrebat de jurnaliști cum îşi explică faptul că o persoană, candidată la consiliul Sectorului 1 a fost identificată cu 100 de procese verbale asupra sa în clădire, fostul primar a răspuns: ”Era un curier. Avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. Nu ştiu dacă erau 100. Cu siguranţă avea mai puţine. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid.”
Ce ne-a spus Poliția astăzi? ”Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local din partea PSD, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secțiile de votare”. Bon, pentru declarația de mai sus fostul primar trebuie reținut urgent de Poliție.
Faptele.
”Curierul” a fost prins în fapt ieri de noi exact când defila cu procesele verbale de la sediul BES 1 (aflat la etajul 1 al clădirii din piața Mureș) spre etajul 2 al clădirii. La etajul 2 este o direcție fantomă înființată înainte de alegeri – Direcția de Mediu. Aici a fost sediul PSD de campanie. Plătit din bani publici.
Pe scurt, să înțeleagă toată lumea:
– În aceeași clădire cu BES 1 a funcționat sediul de campanie al primarului. BES 1 este la etajul 1, iar Direcția de Mediu este la etajul 2;
– La Direcția de Mediu (etajul 2) am găsit ieri zeci de procese verbale pe masă;
”Curierul” prins de noi este de fapt este Sorin Cătălin Tomescu – candidat la funcția de consilier din partea PSD;
– ”Curierul” nu avea la el 100 de procese verbale, avea 473.
Tot ce ați citit mai sus se numește fraudă electorală și grup infracțional organizat și toți cei care au participat trebuie să plătească urgent în fața Justiției.
PS: Câte probe mai vreți, domnilor procurori?!”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook. 

Citeşte şi: Scandal în Sectorul 1! Dan Tudorache a solicitat BEC renumărarea voturilor. Clotilde Armand solicită intervenţia procurorilor

Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate după ce luni, un apel la 112 anunţa că un bărbat, candidat al unui partid pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului.

Citeşte şi: Precizările Poliţiei despre acuzaţiile de fraudă din sectorul 1: Un candidat pe listele PSD a fost găsit cu 473 de procese verbale

 

Daniel Tudorache: Persoana care ar fi ieșit cu procesele verbale din sediul Biroului Electoral era curier

„Era curier. Are dreptul să strângă procesele verbale. Nu știu dacă erau 100 (de procese verbale – n.r.). Cu siguranță erau mai puține. Dar avea dreptul să strângă procesele verbale de la reprezentanții PSD din secție. S-a dus în cel loc pentru că cineva le strângea și mergea cu ele la partid. Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanții noștri din secție, procesele verbale. Atâta tot”, a spus Tudorache.

Potrivit acestuia, curierul a și întrebat dacă are acest drept.

„S-au dus la președintele BES-ului, un procuror, și l-a întrebat ce e ilegal aici și i-a spus că nu e nimic ilegal”, a mai spus Tudorache.

Întrebat, în continuare, despre acuzațiile la adresa sa, Tudorache a răspuns că „e o țară liberă, pot să facă plângeri”.

 

BEC, rezultate parţiale alegeri locale 2020 în Sectorul 1: Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1

Biroul Electoral Central va avea o şedinţă marţi, de la ora 15.00, unde urmează să fie discutate sesizările din Sectorul 1 şi Sectorul 5 ale candidaţilor PNL şi USR-PLUS, Clotilde Armand şi Cristian Băcanu, care acuză că au fost fraude la alegerile locale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 Bucureşti, Sector 1. UPDATE 29 septembrie Diferenţa dintre candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand şi actualul primar, Dan Tudorache (PSD), s-a mai redus, marţi dimineaţă, după numărarea a 94,93% dintre voturi, la 1.157 de voturi.

41.06% Clotilde Armand (35.506 voturi)

39,72% Dan Tudorache (34.349 voturi)


loading...
Partenerii noștri