Clotilde Armand îi aminteşte lui Klaus Iohannis de Grivco: „Preşedintele este problema, nu Florin Cîţu”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că artizanul crizei politice este președintele Klaus Iohannis, nu premierul Florin Cîțu.

02 sept. 2021, 14:12
Clotilde Armand îi aminteşte lui Klaus Iohannis de Grivco: „Preşedintele este problema, nu Florin Cîţu”

Clotilde Armand îi cere președintelui să vină public și să explice de ce l-a mazilit pe Stelian Ion de la Ministerul Justiției.  ”Problema nu este dl. Cîțu. Problema este dl. președinte Klaus Iohannis. Sincer, nu știu de ce nu vine președintele României astăzi în fața națiunii să explice românilor și partenerilor de guvernare de ce l-a demis pe ministrul Justiției unilateral. Așteptăm din partea d-lui președinte să ne explice această decizie. Să ne spună de ce revocarea nu are nici vreo legătură cu faptul că Stelian trebuia să anunțe lista candidaților pentru șefia DIICOT…

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion. Lucian Bode, numit interimar la Ministerul Justiţiei
D-le Președinte (cu tot respectul pe care vi-l port), ați greșit și trebuie să vă asumați asta în fața milioanelor de români care au ieșit în stradă pentru justiție, nu pentru corupție. Încă aveți timp să faceți un pas înapoi și să nu predați țara în brațele celor de la PSD & co. Știu că Dvs. nu mai aveți nimic de pierdut politic. Dar România are. În acest moment reformele asumate de Dvs. sunt niște cuvinte goale de conținut. Sper din tot sufletul că întâlnirile Dvs. de la Grivco să fie doar o tristă amintire pentru democrația românească și decizia Dvs. de revocare a ministrului Justiției să nu renască un nou USL mascat pe care îl vedem foarte activ în sectorul 1.”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Decretele privind revocarea lui Stelian Ion de la MJ şi desemnarea lui Lucian Bode interimar, publicate în MO

Decretele privind revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi cel prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, este desemnat ministru interimar la Justiţie au fost publicate, joi, în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei. De asemenea, şeful statului a semnat decretul privind desemnarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministru interimar al Justiţiei.

USR PLUS nu renunţă la guvernare. Moşteanu: Așteptăm noua nominalizare de prim-ministru de la PNL
Premierul Florin Cîţu a decis, miercuri, revocarea din funcţie a lui Stelian Ion. „Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu, desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a afirmat Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Joi dimineaţa, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi că o analizează.