USR PLUS anunţă negocieri cu AUR pentru o moţiune de cenzură. Moşteanu: Împreună avem 122 de semnături / Cerem şedinţă a coaliţiei

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Imediat după, Cîţu le-ar fi spus liberalilor că aşteaptă de la USR PLUS o nouă nominalizare pentru Ministerul Justiţiei. Doar că liderii USR PLUS nu renunţă. Surse din partid au anunţat că propunerea lor pentru MJ este Stelian Ion. Mai mult, Ionuţ Moşteanu a transmis că USR PLUS așteptă noua nominalizare de prim-ministru de la PNL. În acelaşi timp, Moşteanu a anunţat că s-a discutat cu AUR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

02 sept. 2021, 13:49
USR PLUS anunţă negocieri cu AUR pentru o moţiune de cenzură. Moşteanu: Împreună avem 122 de semnături / Cerem şedinţă a coaliţiei

USR PLUS nu mai vrea sub nicio formă să facă parte dintr-un guvern condus de Florin Cîţu.

„Poziţia USR PLUS e foarte clară şi fermă. Premierul Cîţu a pierdut susţinerea USR PLUS pentru a conduce acest guvern de coaliţie. Cerem coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi. Ceilalţi lideri ai coaliţiei au diverse agende şi întâlnirea nu a fost posibilă. Înţelegem că mâine va fi o întâlnire a coaliţiei. Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Vrem să continuăm în această structură ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structură a Guvernului, o structură a coaliţiei, avem nişte portofolii ministeriale şi aşa va rămâne. Următorul pas e şedinţă de coaliţie. Dacă Cîţu se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, aşa cum l-am pus în Parlament, aşa îl vom da jos în Parlament”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu, într-o conferinţă de presă.

Ionuţ Moşteanu a anunţat că s-a discutat cu AUR despre depunerea unei moţiuni de cenzură.

Citeşte şi: AUR, moţiune comună cu USR-PLUS. George Simion: „Florin Cîţu trebuie să plece”

„Am discutat cu cei de la AUR să vedem dacă putem aveam un text al moţiunii de cenzură. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text”, a mai spus Moşteanu.

Întrebat dacă miniştrii USR PLUS ar putea demisiona, Moşteanu a afirmat: ”Toate variantele sunt pe masa, însă cred că în momentul acesta e foarte periculos să îl lăsăm pe Florin Cîţu cu toată puterea pe mână, pentru că nu ştie să o folosească”.

„A folosit-o abuziv, a presat miniştri să îi avizeze o OUG care nu are absolut nicio urgenţă. Vrem dezvoltare, dar vrem să nu mai repetăm greşelile trecutului. Nu vrem să deschidem o cutie a Pandorei şi să repetăm greşelile din PNDL 1 şi PNDL 2”, a mai spus Moşteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS lasă totuşi şi o portiţă deschisă pentru negocieri în coaliţie, dar cu condiţia ca premierul Cîţu să demisioneze şi PNL să vină cu altă prpunere.

„Orice discuţie în coaliţie începe de la demisia premierului Florin Cîţu şi apoi discutăm orice”, a spus Ionuţ Moşteanu.

Anterior, Ionuț Moșteanu declarase că „Florin Cîțu calcă în picioare speranțele românilor și voturile primite atât de PNL, cât și de USR PLUS” şi anunţă că USR PLUS nu va ceda şi cere PNL să propună un nou premier.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion. Lucian Bode, numit interimar la Ministerul Justiţiei

Florin Cîțu s-a comportat cu Președintele PNL, Ludovic Orban, la fel cum s-a comportat cu USR PLUS. Președintele PNL a fost informat, printr-un SMS, cu 2 minute înainte de anunțarea publica a deciziei de demitere a Ministrului Stelian Ion.
Este încă o dovadă că premierul Florin Cîțu nu poate fi un partener de încredere, nu poate gestiona o coaliție, nu poate colabora cu nimeni.
Florin Cîțu calcă în picioare speranțele românilor și voturile primite atât de PNL, cât și de USR PLUS. Sunt consternat de atitudinea asta. Un premier nu poate fi premier doar pentru o mână de oameni care îi țin spatele”, a spus Ionuţ Moşteanu.

Liderul USR PLUS anunţă şi condiţia în care coaliţia de guvernare mai poate funcţiona.

„Florin Citu nu va mai fi prim-ministrul României. Guvernarea de centru dreapta va continua într-un ritm accelerat pentru a recupera întârzierile de anul ăsta cu un premier responsabil si capabil. Așteptăm noua nominalizare de prim-ministru de la PNL”, a conchis Moşteanu.