Clotilde Armand l-a numit în fruntea REBU pe Ştefan Paraschiv, fostul director al Metrorex în mandatul de ministru al lui Cătălin Drulă. Bonus de instalare, un contract de colectare şi sortare a gunoaielor cu Primăria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, l-a numit de curând în funcţia de director general al REBU pe Ştefan Paraschiv, fost director general al Metrorex, cunoscut opiniei publice şi ca "omul cu ranga al lui Drulă".

21 apr. 2022, 22:27
Clotilde Armand l-a numit în fruntea REBU pe Ştefan Paraschiv, fostul director al Metrorex în mandatul de ministru al lui Cătălin Drulă. Bonus de instalare, un contract de colectare şi sortare a gunoaielor cu Primăria Sectorului 1

Ştefan Paraschiv este cunoscut publicului din România din timpul scandalului cu sindicatul Metrorex al lui Ion Rădoi, când pentru a-şi demonstra loialitatea faţă de ministrul de la acel moment, Cătălin Drulă, a luat o rangă şi s-a apucat să dezmembreze chioşcurile de la metrou cu mâna sa.

Clotilde Armand, o apropiată a lui Cătălin Drulă în USR, parte din „echipa” lui Barna şi Ghinea, l-a angajat ca director general al REBU pe Ştefan Paraschiv, iar la scurt timp a semnat cu compania, în numele Primăriei Sectorului 1, un contract de colectare şi sortare a gunoiului de pe raza sectorului. Suma nu este încă cunoscută, dar ce se ştie este că acest contract a fost atribuit fără licitaţie, deşi este greu de crezut că suma se poate încadra în limitele în care legea permite atribuirea directă.

Clotilde Armand este şi cea care a semnat ordinul de primar pentru demolarea chioşcurilor de la metrou, la care Paraschiv a participat activ, acesta fiind acum răsplătit cu un post de director general.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu este optimist în privinţa economiei româneşti: „Economia României are creştere mai mare decât zona euro”

Legăturile cu banii publici ale lui Armand şi Drulă nu sunt noi, fostul ministru al Transporturilor atribuind mai multe contracte în mandatul său companiei Egis România,pe care primăriţa Sectorului 1 a condus-o în perioada 2017-2019, înainte de intrarea în politică. Astfel, în doar nouă luni de mandat ale lui Drulă la Ministerul Transporturilor, Egis a câştigat de două ori mai multe licitaţii şi contracte directe decât în tot anul 2020.

Un singur contract de proiectare şi execuţie pentru trei loturi din şoseaua de centură a Capitalei valora 13 milioane de euro. Aceeaşi companie a mai încasat milioane de euro doar pentru supervizarea, nu şi execuţia, lucrărilor de la tronsoane din autostrăzile Sibiu-Piteşti, Braşov-Bacău şi pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea căii ferate pe segmentul Predeal-Braşov.

Citeşte şi: SONDAJ AVANGARDE: Ciolacu și Ciucă, pe primul loc în topul încrederii românilor. PSD crește vertiginos la 36%, PNL – în picaj, la 19%. AUR surclasează USR

Egis e firma pe care Clotilde Armand a condus-o din martie 2017 până în iunie 2019 când a revenit în România, încasând peste 36.000 euro anual. În 2009, Armand era la conducerea Distrigaz în momentul în care un muncitor a murit în urma unei explozii. Procurorii au pus sub învinuire compania Distrigaz pentru omor. La scurt timp, Clotilde Armand a plecat din România.