Marcel Ciolacu este optimist în privinţa economiei româneşti: „Economia României are creştere mai mare decât zona euro”

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a făcut joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, mai multe declaraţii legate de evoluţia economică a României şi despre situaţia războiului din Ucraina.

21 apr. 2022, 17:17
Marcel Ciolacu este optimist în privinţa economiei româneşti: „Economia României are creştere mai mare decât zona euro”

Marcel Ciolacu a declarat că România are o creştere economică mai mare decât în zona euro, ceea ce este îmbucurător, şi că ţara noastră va intra în recesiune doar dacă zona euro va intra în recesiune, momentan neexistând o astfel de situaţie.

„E normal, în contextul actual, să nu mai avem aceeaşi creştere economică. În România este o creştere economică mai mare decât în zona euro, ceea ce este îmbucurător. Chiar este o creştere bună faţă de ce se estima să fie cu impactul războiului din Ucraina. România va intra în recesiune, dacă zona euro va intra în recesiune, dar momentan nu este declanşată o criză economică şi o recesiune în zona euro.”, a spus Ciolacu, care a precizat că a discutat subiectul şi cu comisarul european pe economie Paolo Gentiloni.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu salariile din sistemul bugetar. Ministrul de Finanțe, anunț de ultimă oră

Marcel Ciolacu a mai spus că, în momentul de faţă, România nu livrează arme Ucrainei şi că nu există baze de antrenament pentru soldaţii ucraineni pe teritoriul României.

„În momentul de faţă, România nu livrează arme Ucrainei. Dimpotrivă, cred că am gestionat excelent problema cu refugiaţii şi avem un ajutor consistent către Republica Moldova. Nu este luată o decizie în acest sens în CSAT, unde se iau astfel de decizii. Suntem parteneri ai Uniunii Europene, avem un parteneriat strategic cu NATO şi suntem membri NATO, vedem cât de important este în acest moment să fim şi în Uniunea Europeană şi în NATO. Am avut discuţia cu premierul, în acest moment nu există astfel de baze de antrenament pe teritoriul României”, a declarat Ciolacu în conferinţa de presă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Citeşte şi: Lovitură pentru activiștii maghiari și Florin Cîțu: instanța a decis anularea steagului secuiesc