Clotilde Armand, scandal pe Facebook după ce i-a fost interzisă participarea la vizita Carmen Iohannis – Jill Biden din București. Motivele pentru care staff-ul american nu a vrut-o pe primărița de la Sectorul 1 lângă Prima Doamnă

Vizita lui Jill Biden în România s-a lăsat cu scandal pe Facebook. Clotilde Armand, primarul Sectorul 1, a fost foarte deranjată de faptul că invitația de a participa la întâlnirea cu Prima Doamnă a SUA i-a fost retrasă în ultimul moment.

07 mai 2022, 21:29
Clotilde Armand, scandal pe Facebook după ce i-a fost interzisă participarea la vizita Carmen Iohannis – Jill Biden din București. Motivele pentru care staff-ul american nu a vrut-o pe primărița de la Sectorul 1 lângă Prima Doamnă

Clotilde Armand, scandal pe Facebook după ce i-a fost interzisă participarea la vizita Carmen Iohannis – Jill Biden din București

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au ajuns, sâmbătă, la Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi pentru a discuta cu mamele ucrainene.

Clotilde Armand, primarul Sectorul 1, a anunțat că trebuia să participe la această întâlnire cu Jill Biden, că primise invitație, dar că aceasta a fost retrasă cu puțin timp înainte de eveniment, cu toate că unitatea de învățământ se află în subordinea administrativă a Primăriei Sectorului 1.

Clotilde Armand explică că ar fi trebuit să fie prezentă la eveniment, ținând cont de faptul că s-a implicat foarte mult în proiectul Școlii Gimnaziale „Uruguay”. Ea a mai afirmat că e „frustrant să vezi cum munca ta și a echipei tale este atribuită unor personaje care n-au pus umărul deloc la acest proiect”.

„M-am bucurat să văd că Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii – Jill Biden și Prima Doamna a României – Carmen Iohannis au vizitat Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei. Şcoala Gimnazială „Uruguay” este un proiect la care țin mult și pentru care am muncit mult. Un proiect pe care l-am propus săptămâna aceasta la vot în ședința de Consiliu Local și care a trecut cu unanimitate de voturi. Peste 150 de elevi din Ucraina își vor desfășura orele de curs într-un spațiu special amenajat cu profesori de origine ucraineană sau în sistem online cu școli din Ucraina”.

Citește și Carmen Iohannis și Jill Biden au lăudat poporul român pentru cum a tratat refugiații ucraineni: „Românii sunt ospitalieri, sunt minunați, adevărați eroi”

Primarul Sectorului 1 dă vina pe „orgoliile politice ale unor persoane din vârful statului român” pentru retragerea invitației sale.

„PS: Am fost anunțată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitați participanți la evenimentul de astăzi cu toate că această școală este proiectul Primăriei Sectorului 1. Motivul?! Vă las pe voi să-l ghiciți. Eu n-am primit nici o lămurire. Sunt multe lucruri care nu se văd în spatele acestei vizite. Și din păcate din cauza unor orgolii politice ale unor persoane din vârful Statului Român este destul de frustrant să vezi cum munca ta și a echipei tale este atribuită unor personaje care n-au pus umărul deloc la acest proiect. Au venit unii politicieni să-și bage capul în poză. Nimic consistent.

Pentru cine nu știe: acest proiect educațional este finanțat integral de la bugetul local al Sectorului 1 și creat de Primăria Sectorului 1. Astăzi a fost deturnat de niște politicieni care n-au făcut nimic să ne sprijine. Dimpotrivă. Aș fi preferat să-i văd pe aceștia mai aproape de refugiații din Ucraina și de nevoile elevilor în tot timpul anului. Cu smerenie, cu modestie. Lăsând PR-ul de prost gust la o parte. Poate vom reuși să înțelegem că suferința unui război trebuie să nască mai multă implicare și empatie față de semeni fără să ne mândrim de binele făcut, poate vom realiza că nu mai trebuie politizată educația. Doar ÎMPREUNĂ vom reuși să progresăm spre binele comunității noastre”, a declarat Clotilde Armand pe Facebook.

Citește și Jill Biden şi Carmen Iohannis, apariţii spectaculoase la întâlnirea de la Bucureşti. Rochiile extrem de elegante, cu imprimeu floral, primăvăratic le-au pus în valoare atuurile fizice. FOTO şi VIDEO