Clotilde Armand sugerează o înţelegere cu organele de anchetă: „Dosarul ăsta nu trebuia să ajungă până aici. Trebuia să mi se ceară părerea şi să rezolvăm”

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, susţine în continuare că ANI nu i-a pus la dispoziţie dosarul de incompatibilitate trimis spre Parchet, deşi instituţia a emis un comunicat de presă în care comunică faptul că edilul nici nu a solicitat acest lucru.

08 nov. 2022, 15:45
Clotilde Armand sugerează o înţelegere cu organele de anchetă: „Dosarul ăsta nu trebuia să ajungă până aici. Trebuia să mi se ceară părerea şi să rezolvăm”

Clotilde Armand spune că îi este negat accesul la dosar, astfel că nu poate face prea multe comentarii legate de posibila incompatibilitate semnalată de ANI Parchetului.

„Nu a fost decat un comunicat de presa, nu am acces la dosar, mi s-au incalcat drepturile in mod halucinant. Si astazi a fost avocatul meu la ANI pentru a avea acces la dosar, am trimis toate informatiile cerute. Sunt absolut convinsa ca am voie sa fiu manager de proiect. AM trimis de pe 18 pebruarie la prefect ca voi fi eu manager de proiect si de atunci nu am primit niciun raspuns.

Este vorba de un proiect anticoruptie, in parteneriat cu DNA, care implica toata primaria si care o va transforma, pentru a nu mai fi vorba de spaga la orice nivel. Este mandatul pentru care am fost aleasa.”, a spus Clotilde Armand la Digi 24.

Edilul sectorului 1 a reiterat acuzaţiile aduse PSD şi PNL, despre care spune că se află în spatele acuzaţiilor pe care i le aduce ANI.

„Eu nu comentez declaratii de presa. Inteleg ca ANI face un pas inapoi, pentru ca recunoaste ca majoritatea primarilor care sunt activi primesc indemnizatii pentru proiectele europene. Asta este o activitate importanta, care implica toata primaria. Cum inainte s-a lucrat cu primari corupti, e normal sa ma implic.

Eu pot sa vorbesc despre un dosar abia dupa ce l-am citit. Este un razboi mediatic lansat de Tudorache, multiplu anchetat. Este un atac din partea celor care sunt profund deranjati de activitatea mea anticoruptie.

Am cerut si azi la ANI dosarul si avocatului meu i-a fost refuzat din nou. A solicitat avocatul meu astazi, in fata presei, ce doriti mai mult? AM cerut si eu personal. Eu sunt primar, eu stiu sa fac lucrurile formal impecabil. Bineinteles ca am cerut cat mai bine, pentru ca eu am nevoie de acest dosar.

Se poate dovedi, il invitati pe avocatul meu si el poate spune exact cum a facut aceste cereri.”, a adăugat primarul sectorului 1.

Citeşte şi: George Simion, după scandalul cu îmbrânceli cu secretarul de stat pentru Românii de pretutindeni: Ce s-a întâmplat azi în Camera Deputaţilor este trădare naţională

Primarul Clotilde Armand susţine că are avize din partea Ministerului Fondurilor Europene şi a structurilor din primărie care arată că poate fi, legal, manager de proiect.

„Nu e cumul de functii, rolul primarului este sa se implice. Eu imi doresc sa fiu manager de proiect pe acest proiect anticoruptie. E proiectul pentru care am fost aleasa si stiu ca este legal si tin sa fiu eu manager de proiect.

Cum sa argumentam despre un dosar la care nu am avut acces. Punctele de vedere pe care le-am transmis am punctul de vedere de la Ministerul Fondurilor Europene, adica am semnaturile din cadrul aparatului de la primarie, am ghidul pentru toate proiectele pe fonduri europene, unde se spune foarte clar ca pot sa fiu manager de proiect. Sunt sute de primari care iau astfel de indemnizatii.”, a mai spus Clotilde.

În final, primarul sectorului 1 a declarat că acest dosar nu ar fi ajuns în acest punct, dacă ANI ar fi contactat-o pentru a oferi un punct de vedere, spunând că ar fi trebuit „să rezolvăm această problemă”.

„Aici este dezbaterea. Institutiile statului sunt folosite de PSD si PNL si folosite ca instrument politic impotriva mea. Eu cred in ANI si in misiunea ANI. Dar problema este cum am ajuns ca toate institutiile statului sa fie folosite ca arme de PSD si PNL? Trebuie sa va uitati cine a sesizat ANI si daca mi se dau drepturile de baza. Acest dosar nu trebuia sa ajunga pana la punctul asta. Trebuia sa mi se ceara parerea, sa rezolvam aceasta problema.

O sa fac publice toate avizele din cadrul primariei. Nu este vorba despre indemnizatie, ratati complet subiectul daca credeti ca despre asta este vorba. Voi castiga si vor plati pentru faptele lor.”, a încheiat Clotilde Armand.

Citeşte şi: Şeful USR nu vrea să o suspende pe Clotilde Armand: „ANI se uită la 3000 de lei? Toți primarii au asemenea sporuri”