George Simion, după scandalul cu îmbrânceli cu reprezentantul Guvernului: Votul privind închiderea termocentralelor este trădare naţională

Scandal în Parlament. Liderul AUR George Simion si deputatul Dan Tănasă au sărit să bată un reprezentant al Guvernului. E vorba despre Gheorghe-Florin Cârciu, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care era invitat în Camera Deputaţilor. Liderul AUR George Simion şi-a motivat gestul prin faptul că era nervos pentru votul dat de deputaţi prin care, spune el, s-a decis închiderea termocentralelor.

08 nov. 2022, 15:33
George Simion, după scandalul cu îmbrânceli cu reprezentantul Guvernului: Votul privind închiderea termocentralelor este trădare naţională

George Simion a explicat, într-o intervenţie telefonică la România Tv, de la ce a pornit scandalul cu îmbrânceli cu secretarul de stat pentru Românii de pretutindeni Gheorghe-Florin Cârciu (PSD).

„Azi în Parlament mai multe termocentrale s-au închis, prin vot final. Se va pune lacat pe mai multe termocentrale, nu ni s-a dat cuvantul si a intervenit un secretar de stat, de aceea au mers la el. I-am explicat că în loc sa faceţi centre comunitare pentru românii din Diaspora, mai bine nu-i alungati din tara. Lasati termocentralele sa functioneze! 99% din românii care trăiesc in Diapora nu de centre comunitare au nevoie.

Sunt nervos ca ceea ce s-a intamplat azi in Camera Deputatilor este trădare naţionala. Au executat planul lui Virgil Popescu.

Domnul acela ( Gheorghe-Florin Cârciu, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni n.red.) nu trebuia să se implice in activitatea parlamentară”, a spus George Simion, într-o intervenţie telefonică la România TV.

George Simion a reclamat faptul că preşedintele de şedinţă nu i-ar fi dat dreptul să-şi exprime opinia de la tribuna Parlamentului după ce deputaţii au adoptat, marţi, în plen, un proiect de lege de aprobare a OUG 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, care reglementează închiderea şi conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit şi huilă, închiderea carierelor de lignit şi minelor de huilă precum şi măsuri de sprijin pentru închiderea şi conservarea capacităţilor de producere a energiei electrice pe bază de lignit şi huilă.

De asemenea, se instituie măsuri pentru atenuarea consecinţelor sociale ale închiderii şi conservării capacităţilor de producere a energiei electrice pe bază de lignit şi huilă şi a carierelor şi minelor aferente, stabilirea surselor de finanţare a măsurilor de ajutor de stat, precum şi a măsurilor pentru coordonarea şi implementarea procesului de decarbonizare.

Legea stabileşte înfiinţarea Comitetului Interministerial al Cărbunelui, al Comitetului consultativ şi al Grupului de Lucru pentru coordonarea şi monitorizarea implementării măsurilor stabilite, precum şi posibilitatea repornirii grupurilor energetice închise, prin decizia Guvernului şi la propunerea Ministerului Energiei, în situaţie de criză energetică şi în corelare cu măsurile cuprinse în planurile de urgenţă aferente sectorului energetic. S-au înregistrat 155 de voturi „pentru”, 44 de voturi contra şi 37 abţineri.

„Procedura era sa reclam saptătâna viitoare la Biroul permanent”, a mai spus liderul AUR George Simion la România TV.

George Simion a vorbit şi despre incidentul violent cu Virgil Popescu, afirmând că „eu nu am fost violent cu el”.

În februarie 2022, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat, chiar la tribuna Parlamentului, de liderul AUR George Simion în timp ce ținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa.

George Simion a venit la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, şi l-a luat de gât pe ministru. ”Eşti un hot!”, ”Eşti un hoţ”, a strigat liderul AUR.

”La Rusia cu domneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu. ”Rog chestorii să îi îndepărteze pe domnul Simion. Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru!”, a intervenit preşedintele de şedinţă, social-democratul Daniel Suciu, care a cerut ca liderii de grup să se apropie de tribună.